• 17 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Μια απόφαση του Αρείου Πάγου που αφορά παλαιότερη δικαστική διαμάχη του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και της εταιρίας Μητσόπουλου αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της έμμεσης αύξησης των λιμενικών τελών στο κεντρικό λιμάνι. Η απόφαση που φέρεται να έχει εκδοθεί πρόσφατα δεν επιτρέπει στον Οργανισμό να αυξάνει τα τέλη διαχείρισης καταλοίπων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση. Το περιεχόμενο της απόφασης έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς ο Οργανισμός να διαψεύδει την εξέλιξη αυτή. 10 κατηγορούμενοι της υπόθεσης των ναρκωτικών απολογήθηκαν χθες κι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 5 ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία να απολογηθούν αύριο. 9 είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα. Ο Δήμος Καβάλας «παγώνει» τη διαδικασία μεταστέγασης του νηπιαγωγείου του Παληού. Αναζητά νέα λύση στο πρόβλημα. Δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των προβάτων διαπιστώθηκε στο Παγγαίο. Θανατώθηκαν 120 πρόβατα. Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, αποφασίζει για το χειμερινό ωράριο της αγοράς που θα είναι ίδιο με πέρσι. Καταγγελία στον Εισαγγελέα ετοιμάζονται να κάνουν οι κάτοικοι των Μαριών για το γνωστό πρόβλημα του δρόμου προς το χωριό τους.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Την ίδια ώρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κομοτηνή. Το απόγευμα εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα. Από σήμερα και για τρεις μέρες αναμένονται τρία κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι. 40χρονος συνελήφθη στον Ξεριά για κατοχή καπνού 1,5 κιλού για τον οποίο δεν είχαν καταβληθεί φόροι. Ημερίδα για τον ΕΜΦΙΑ οργανώθηκε χθες στην Καβάλα από το Οικονομικό Επιμελητήριο. Εισηγητής ήταν ο φοροτεχνικός σύμβουλος Γιώργος Χριστόπουλος που σημείωσε ότι ο φόρος είναι άδικος αλλά τα λάθη που διαπιστώνονται διορθώνονται. Υπέρ της καινοτομίας, των ελληνικών πανεπιστημίων και της σύνδεσης τους με την επιχειρηματικότητα ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης στην επίσκεψη του το Σάββατο στην 5η Έκθεση Βιομηχανικής Πληροφορικής. ΚΔΑΥ στο Δήμο Καβάλας ζητά με ανακοίνωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος.

 

Εθελοντές με την συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας καθάρισαν χθες την ακτή Καλαμίτσα. Μουσικοχορευτική εκδήλωση με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με αφορμή την 102η επέτειο απελευθέρωσης της Θάσου πραγματοποίησε το Σάββατο η Θασιακή Ένωση στο Αμφιθέατρο. Άρχισαν το Σάββατο, συνεχίστηκαν την Κυριακή, ολοκληρώνονται σήμερα εκδηλώσεις για την Μέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος εξελέγη πάλι πρόεδρος στον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Ακροβουνίου. Χθες έγιναν εκλογές για το νέο συμβούλιο στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του Παληού.

 

Ισόπαλος 1-1 ήρθε χθες με τον Απόλλωνα Αρναίας ο ΑΟΚ, ο οποίος έχασε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες. Ίδιο σκορ στο ντέρμπι Ορφέα- Βυζαντίου. Έχασε στον Καμπανιακό ο Άρης Ακροποτάμου. Η Ένωση αφού το Σάββατο νίκησε τον Ερμή Λαγκαδά παίζει την Τετάρτη με τον Αετό στην Αθήνα, το Σάββατο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης