ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- μεταξύ των οποίων οι 3 βουλευτές της Καβάλας- υπέγραψαν ερώτηση που θα κατατεθεί στη Βουλή κι έχει θέμα της την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των άδειων στρατοπέδων σε όλη τη χώρα. Θίγεται και η εκκρεμότητα στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Στην ερώτηση θα απαντήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Οι 4 δήμοι του Νομού Καβάλας προετοιμάζουν τις παρελάσεις τις Τετάρτης διατηρώντας όπως φαίνεται τις εξέδρες των επισήμων. Αποσύρονται τα κάγκελα και οι αστυνομικές δυνάμεις από την παρέλαση στην Καβάλα. Μόνιμο επιστημονικό προσωπικό προσλαμβάνει το ΙΝΑΛΕ. Κάρτα απεριόριστων διαδρομών διαθέτει στους επιβάτες του το Αστικό ΚΤΕΛ. Διάρρηξη σε μονοκατοικία στο Παληό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Κλάπηκαν κυρίως χρυσαφικά, αξίας περίπου 30.000 ευρώ. Με αφορμή το συνέδριο καπνοκαλλιεργητών στη Κομοτηνή ο Κώστας Παπακοσμάς έστειλε σχετική επιστολή στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Από το μεσημέρι του Σαββάτου όλη η διεθνής κυκλοφορία εξυπηρετείται από την Παράκαμψη Καβάλας με τη λύση της αμφιδρόμησης.

 

Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς οργανώνει το πρωί ο Δήμος Καβάλας. Κοινή συνέντευξη τύπου δίνουν η Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ με θέμα συνέδριο που τον Ιούνιο θα οργανωθεί στην πόλη μας. Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ αλλά συνεχίζουν να ανησυχούν για την πορεία τόσο της εταιρίας όσο και των επόμενων πληρωμών τους. Ρώσικο φυσικό αέριο είναι πιθανό να ενισχύσει το έργο του αγωγού ΤΑΡ. Βοήθεια με χρήματα ώστε να γίνουν περισσότερα έργα στα Τενάγη υποσχέθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης. Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη για την ασφαλιστική ενημερότητα των μηχανικών έστειλε το ΤΕΕ ΑΜ. Ξαναρχίζει μετά από διακοπή 6 μηνών το έργο του νέου Γυμνασίου Χρυσούπολης. Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν στο 12ο δημοτικό σχολείο την 1η Απριλίου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

 

Ο Φώτης Λαζαρίδης παραμένει πρόεδρος στον σύλλογο κατοίκων Παναγίας. Επέστρεψαν χθες από τη Ρωσία οι εκπρόσωποι της Δημωφέλειας που πρόβαλαν την Καβάλα στην τουριστική έκθεση της Μόσχας. Οι γονείς των μαθητών του δημοτικού ωδείου κινητοποιούνται προκειμένου να μην μεταφερθεί στον Δήμο Καβάλας η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Ο Κώστας Βεργίδης καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έκανε άριστη ομιλία χθες το πρωί για το facebook και τους μαθητές. Ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

 

Δύσκολα ο ΑΟΚ νίκησε 2-1 χθες τον Καμπανιακό χωρίς να έχει στη διάθεση του τον τραυματία Χάρη Παππά. Βαριά ήττα του Βυζαντίου 5-0 από τον Άρη. Χωρίς αγώνα ο Ορφέας Ελ επικράτησε της Καστορίας που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Το Σάββατο ο Άρης Ακροποτάμου ηττήθηκε από τον Πανσερραϊκό. Αγκαλιά με την Α1 είναι από το Σάββατο η Ένωση που νίκησε στη Τρίπολη τον Αρκαδικό 60-70.

Διαβάστε επίσης