• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργούν σε τοπικό επίπεδο τα Χριστούγεννα κι εορταστική ατμόσφαιρα που ήδη δημιουργήθηκε. Αρκετός κόσμος χθες στην αγορά αν και οι πωλήσεις προϊόντων ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Σήμερα τα καταστήματα λειτουργούν από τις 8.30 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή αύριο και μεθαύριο. Το κατάστημα Τζάμπο του Αμυγδαλεώνα επανέρχεται με αίτηση θεραπείας, η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Ζητά να λάβει άδεια για να πουλά συσκευασμένα γλυκά. Στην συζήτηση της αίτησης του θα παραστούν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας. Τον Διονύση Μπεχράκη περιμένουν σήμερα στο εργοστάσιο οι συνδικαλιστές της ΒΦΛ. Είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί σήμερα η νέα 3ετής σύμβαση εργασίας. Έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο σύσκεψη τοπικών φορέων για το θέμα του ΟΛΚ. Αποφασίστηκε να αποσταλεί κείμενο στο αρμόδιο υπουργείο. Στόχος των τοπικών φορέων είναι να αποφύγουν την «απορρόφηση» με την Θεσσαλονίκη τα λιμάνια Κεραμωτής- Ελευθερών. Ίδια προσπάθεια θα γίνει για το κεντρικό λιμάνι της πόλης και την χερσαία του ζώνη. Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων έργων προωθεί έργο αποκατάστασης του λόφου «Άσπρα Χώματα», σε συνδυασμό με το εκτελούμενο λιμενικό έργο στο νέο λιμάνι.

 

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ Καβάλας επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το κέντρο λαθρομεταναστών Ξάνθης. Διαπίστωσε ότι υπάρχει έλλειψη σε ρούχα και παπούτσια, άρχισε ήδη πρωτοβουλία συγκέντρωσης αυτών των ειδών. Συμμετέχει και το ΤΕΕ ΑΜ. Δωρεάν αγροτικά προϊόντα σε καταναλωτές μοίρασαν χθες στην πλατεία Καπνεργάτη εκπρόσωποι των εμπόρων και των παραγωγών της λαϊκής αγοράς της Καβάλας. Φάρμακα επί πιστώσει χορηγούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Καβάλας. Ικανοποιημένοι από την προσυνεδριακή διαδικασία του κόμματος, γύρισαν στην Καβάλα εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Τέρενς Κουϊκ περιόδευσε στην Θράκη, όπου δήλωσε αντίθετος στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Αστυνομικοί της ομάδας Δίας συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης 40χρονο Ιρανό, κάτοικο Αθηνών, που μετέφερε με πολυτελές τζιπ λαθρομετανάστες. Βρέθηκαν και συνελήφθησαν 3 από τους 5 λαθρομετανάστες. Δάσκαλοι της παράταξης Αριστερή Ενωτική Δράση οργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις Πέμπτη και Παρασκευή στο Στέκι της Νέας Πόλης.

 

Συνεχίζονται το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για τις γιορτές. Σήμερα εμφανίζονται στην κεντρική σκηνή πολιτιστικοί σύλλογοι. Στον ίδιο χώρο συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για 36 άπορες οικογένειες. Ήταν μια πρωτοβουλία του τοπικού τμήματος Γιατροί του Κόσμου. Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή έκθεση ζωγραφικής της Κλάρας Φαντίνι. Λειτουργεί στον 2ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου. Την ερχόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα η οργάνωση «Φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου» παρουσιάζουν θεατρική παράσταση. Η εκδήλωση θα γίνει στον πολυχώρο «Σήματα Καπνού». Παίζει η εφηβική ομάδα της Θεατρικής Μηχανής.

 

Το μυαλό του ΑΟΚ είναι στην μεταγραφική του ενίσχυση. Παρά τις δηλώσεις Τσαλίκη, σύμφωνα με τις οποίες θα αποκτηθούν 3 παίκτες, το τοπίο παραμένει θολό. Στην Ένωση υπάρχουν ήδη διακοπές. Το Σάββατο η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού ηττήθηκε 55-87 από τον Ολυμπιακό, στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης