• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Κωστή Σιμιτσή, του Μάκη Παπαδόπουλου και του Βαγγέλη Παππά ψήφισαν χθες τον προτεινόμενο από την διοίκηση προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2015. Διαφάνηκε κλίμα συναίνεσης και στο θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κατά του προϋπολογισμού ψήφισαν οι παρατάξεις Βέρρου και Ποτόλια. Από το πρωί σήμερα θα βρίσκεται στην Καβάλα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντήσει βουλευτές του Νομού στα γραφεία της ΝΟΔΕ, στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση επαγγελματιών στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Σήμερα θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο δύο αθίγγανοι που τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Χρυσοχώρι Νέστου επιτέθηκαν με τσεκούρι σε αστυνομικούς, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε περιπολικό. Στην αυριανή γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προτείνεται η διαγραφή από τον σύλλογο του προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Γιώργου Κουράκου επειδή συμμετέχει στις διαδικασίες της αξιολόγησης. Λαϊκή συνέλευση οργανώνουν οι κάτοικοι του Ζυγού προκειμένου να αυξήσουν την πίεση προς την ΔΕΥΑΚ το χωριό τους να υδροδοτηθεί από τις πηγές Κεφαλαρίου. Χθες έκαναν συμβολική νεροδρομία όπου 70 δρομείς μετέφεραν νερό από το Κεφαλάρι στο Ζυγός.  Τέσσερις εκπρόσωποι της οργάνωσης Καβάλας μετείχαν στο συνέδριο των ΑΝΕΛΛ στην Αθήνα. Ένας από τους τρεις ειδικούς εισηγητές της ΝΔ στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Θέματα προετοιμασίας φορέων και υπηρεσιών για τον Χειμώνα που έρχεται θα απασχολήσουν την σύσκεψη που θα γίνει το πρωί στο Διοικητήριο. Το απόγευμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το βράδυ η ΕΛΜΕ Καβάλας καλεί σε συζήτηση γονείς και μαθητές των Λυκείων. Πιθανόν να συνεχιστούν σήμερα οι καταλήψεις σχολείων. Εγκρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών» στο ξενοδοχείο Αλεξάνδρα Μπιτς στον Ποτό Θάσου. Με δηλώσεις του στο δίκτυο ενημέρωσης Μπλούμπεργκ ο Δ. Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Παλαιογιάννης πρόβαλε την πρόταση του πλωτού LNG στην Καβάλα. Διαμαρτυρία εξέδωσε ο σύλλογος γονέων του 6ου Γυμνασίου για τον τρόπο που συνεχίζονται τα έργα στον δρόμο προς το νέο Νοσοκομείο, τα οποία επηρεάζουν την είσοδο και έξοδο των μαθητών στο σχολείο. Αύριο ξαναρχίζει η αποχή των δικηγόρων. Την Τετάρτη το απόγευμα εκλογική γενική συνέλευση της ΑΔΕΔΥ Καβάλας.

Πετυχημένες ήταν οι διήμερες εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας. Το ίδιο πετυχημένες και οι εκδηλώσεις του προγράμματος Στηρίζω. Έργα κλασικών Ρώσων ποιητών παρουσιάστηκαν την Παρασκευή σε εκδήλωση στη Στέγη, εκδήλωση που οργάνωσε ο σύλλογος Ρωσοελληνικής Κουλτούρας. «Μάθαμε ο ένας από τον άλλον» δήλωσε η ντεντέκτιβ της Σκότλαν Γιάρντ Ζακλίν Σεμπάϊρ για τη συνάντηση της με αστυνομικούς της Α.Δ. Καβάλας.

Μεγάλη νίκη μπροστά σε πολύ κόσμο πέτυχε το Σάββατο η Ένωση επί του Αρκαδικού. Το Σάββατο αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Ο ΑΟΚ νίκησε σε φιλικό παιχνίδι τον Νέστο 2-0 με σκόρερς του Διαμαντίδη και Κανούλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης