ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΗ 2014

Η γιατρός Δήμητρα Τσανάκα είναι από χθες το βράδυ η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Καβάλας. Νίκησε τον αντίπαλο της Κωστή Σιμιτσή με ποσοστό 57,62%. «Δεν θα ξεχάσω τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκα» είπε στους δημοσιογράφους και στους φίλους της. Δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Κωστή Σιμιτσή. Με διαφορά 36 ψήφων κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο Παγγαίου ο Φίλιππος Αναστασιάδης. Με ποσοστό 54,85% νέος δήμαρχος Νέστου ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Με ποσοστό 57,22% παραμένει δήμαρχος Θάσου ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Καθαρή νίκη Παυλίδη στην Περιφέρεια, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος νίκησε στην Π.Ε. Καβάλας με ποσοστό 55%. Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές στο Νομό Καβάλας η ΝΔ με 26,4%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3% κι αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ με 10,5%. Οι νέοι δημοτικοί «άρχοντες» μαζί με τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη.

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της ΒΦΛ Γιάννης Τσάρας. Συζήτησαν την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου στο εργοστάσιο της Ν. Καρβάλης. Άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, την Τετάρτη έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου. Σήμερα το μεσημέρι στο Γυμνάσιο της Χρυσούπολης αρχίζει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Θα εμποδίσουν τη διαδικασία δάσκαλοι και καθηγητές απ’ όλο το Νομό. «Πρώτα θα ενημερωθώ και μετά θα πάρω θέση για το πλωτό LNG» δήλωσε χθες ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Συνεδριάζει το βράδυ η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσει στην καθιερωμένη έκθεση το Φθινόπωρο να παρέχεται στους εκθέτες η δυνατότητα των πωλήσεων. Επίσημα άνεργοι και απολυμένοι είναι από την προηγούμενη εβδομάδα 16 σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας. 23χρονος συνελήφθη στην Καβάλα κατηγορούμενος για δύο απόπειρες ληστείας σε βάρος 5 ατόμων. Ο δράστης χρησιμοποίησε αεροβόλο πιστόλι.

Μετά το τέλος των μαθητικών εξετάσεων θα τεθούν σε εφαρμογή τα Καλοκαιρινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Η θεατρική παράσταση «Σονάτα του Σεληνόφωτος» παρουσιάζεται Παρασκευή και Σάββατο στη Στέγη. Από τις 30 Μάη ως τις 8 Ιούνη έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου. Στις 5 Ιούνη εγκαινιάζεται στη Δ. Καπναποθήκη έκθεση του συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων με θέμα την συνάντηση της τέχνης με την φύση.

Ιστοσελίδα των Αθηνών αναφέρει το όνομα του Στέλιου Κατρακυλάκη σχετικά με τη νέα διοικητική κατάσταση στον ΑΟΚ. «Άθλος η παραμονή του Ορφέα στην Γ’ Εθνική» δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας Λευθέρης Ποιμενίδης.

Διαβάστε επίσης