ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Απεργία διαρκείας αρχίζουν από σήμερα και οι φαρμακοποιοί του Νομού Καβάλας, διαμαρτυρόμενοι για τις φημολογούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Το πρωί ενημερωτική γενική συνέλευση των φαρμακοποιών. Εντός της εβδομάδας αποφασίζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες. Αύριο το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.

 

Στην αυριανή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συζητηθεί θέμα που ανέκυψε στο ταμείο δημοτικού σχολείου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Ξανθόπουλος κάνει λόγο για «άνοιγμα» 4.000 ευρώ. Σήμερα αναχωρεί από την Καβάλα, όπου λόγω καιρού βρίσκεται από την Παρασκευή το καταμαράν Champion Jet 2. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα επιστρέψει το βράδυ μεταφέροντας πρόσφυγες. Ισχύουν από σήμερα τα νέα δρομολόγια της Ολυμπιακής για την Αθήνα. Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 11 το πρωί. Ο Νομός Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον από αέρος εμβολιασμό αλεπούδων. Για τα θέματα της εκπαίδευσης μίλησε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ο Τάκης Εμμανουηλίδης. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση κατά της μείωσης του μισθού των σχολικών καθαριστριών.

 

Από το Επιμελητήριο αρχίζει το μεσημέρι την τριήμερη επίσκεψη του στην Καβάλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Σήμερα θα επισκεφθεί και την εφορία. Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στην ΑΜΘ. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στο γραφείο της θα δέχεται ευχές για την σημερινή ονομαστική της γιορτή η Δήμαρχος. Βούλγαροι που ζουν και εργάζονται στο Νομό Καβάλας ψήφισαν χθες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για την αλλαγή ή όχι του εκλογικού νόμου που ισχύει στην πατρίδα τους. 146 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στην διήμερη αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Λόγω έργων θα υπάρχουν κυκλοφοριακές αλλαγές στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον κόμβο Γαληψού έως τον κόμβο Μουσθένης.

 

Στο Όσκαρ προβάλλεται το απόγευμα ντοκιμαντέρ της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Εγκαινιάζεται το απόγευμα έκθεση φωτογραφία στο ΤΕΙ. Με τίτλο «Τα αόρατα κορίτσια» κυκλοφορεί τον Νοέμβρη το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Περισσότεροι από 500 δρομείς έτρεξαν το Σάββατο στον 2ο Νυχτερινό Αγώνα δρόμου της Καβάλας. Μετά την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ένωσης που έγινε την Παρασκευή, την επέτειο του ΟΧΙ τίμησαν χθες το απόγευμα σε κοινή εκδήλωση Θρακική Εστία και Φιλόπτωχος Αδελφότητα.

 

Μία ακόμη ισοπαλία για τον ΑΟΚ, αυτή τη φορά στο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Εθνικό Αγιονερίου. Ισόπαλο χωρίς γκολ το Βυζάντιο στην Αλεξανδρούπολη, ρεπό είχε χθες ο Νέστος. Αλλαγές στην Ένωση. Εκτός τους Μέντλιν είναι πιθανή η αντικατάσταση και του Γκόρντον. Ο Κόροιβος ήταν καλύτερος, νίκησε την ομάδα της Καβάλας 74-89.

 

Διαβάστε επίσης