• 29 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Εξ αιτίας της κακοκαιρίας δεν έγινε χθες στην Καβάλα η μαθητική παρέλαση, την τελευταία στιγμή και μετά από πρόταση του Στρατηγού Διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας παρέλασαν τα τμήματα στρατού και αεροπορίας. Κανονικά έγινε χθες η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνου. Ματαιώθηκαν οι παρελάσεις στην Ελευθερούπολη και τις Κρηνίδες. Έγιναν κανονικά στην Χρυσούπολη και την Θάσο. Στην Καβάλα η Α.Δ. Καβάλας είχε προετοιμάσει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στα οποία ενεπλάκη ακόμη και ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι! Στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή θα συζητηθεί η ΜΠΕ του έργου ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού. Προβλέπεται κόψιμο πεύκων. Αντιδρούν κάτοικοι του Προφήτη Ηλίας και της Χωράφας. Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή το πρωί το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ. Οι απόψεις του ΤΕΕ ΑΜ θα γίνουν γνωστές σήμερα, με ανακοίνωση που θα εκδοθεί. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πρότεινε στο Επιμελητήριο να αναλάβει αυτό τη λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου στην Νέα Καρβάλη. Η πρόταση Γρανά θα συζητηθεί την Τετάρτη από την διοίκηση του φορέα. Χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις συζήτησαν χθες τα οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος Αγία Μαρίνα ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Δήμαρχος Καβάλας. Αναζητείται τρόπος ώστε η οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος να είναι πραγματικά επωφελής για αυτό.

 

Η Δημοκρατική Αριστερά Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στην Συντονιστική Επιτροπή συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων της Καβάλας που είναι αντίθετη στην οικονομική πολιτική. Η Συντονιστική Επιτροπή που λόγω βροχής δεν έκανε χθες την προγραμματισμένη της διαδήλωση, θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τις επόμενες της κινήσεις μάλλον την Τετάρτη το απόγευμα. Η ίδια επιτροπή είναι ενοχλημένη επειδή στην πρωτοβουλία της να βάλει μαύρες σημαίες στα καταστήματα της αγοράς αντέδρασε ο Εμπορικός Σύλλογος. Παραμένει άγνωστο πότε θα συζητηθεί στο ΚΑΣ το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών. Συνεχίζεται η κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας. Άκαρπη συνάντηση των μαθητών με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας το πρωί της Παρασκευής. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης ο εκπρόσωπος της ΒΦΛ Διονύσης Μπεχράκης. Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Καβάλας έκανε γνωστό ότι τα περισσότερα μέλη του δεν πληρώθηκαν το 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Αναχώρησαν το πρωί για την Μόσχα οι Δήμαρχοι Καβάλας-Παγγαίου. Στην αποστολή μετέχουν εκπρόσωποι της Δημωφέλειας αλλά και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης. Θα προβάλουν τουριστικά τον Ν. Καβάλας σε σειρά εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ. Βιβλιοθήκης ομιλίες του Θόδωρου Θεοδωρίδη και του Βασίλη Λωλίδη, στα πλαίσια των σεμιναρίων που αφορούν την ιστορία της Καβάλας. Σε εκδήλωση που έγινε το Σάββατο τιμήθηκε η μνήμη του Καβαλιώτη αξιωματικού Κρίτωνα Κονσουλίδη ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο Αλβανικό μέτωπο.

 

Αναχωρεί σήμερα για την πόλη Γευγευλή των Σκοπίων η Ένωση. Αύριο αντιμετωπίζει την Κουζόφ για την Βαλκανική Λίγκα. Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ έχασε το Σάββατο στην Καλαμίτσα από τον Πανιώνιο και βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Η διοίκηση της ομάδας διαψεύδει τα σενάρια περί αλλαγής του προπονητή με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο ΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο. Η αναμέτρηση θα γίνει την Πέμπτη, θα αρχίσει στις 18.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης