• 21 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Οι Υπουργοί Νίκος Βούτσης και Βαγγέλης Αποστόλου κοινοποίησαν στους ερωτώντες βουλευτές τις πρώτες απαντήσεις για το πρόβλημα των Τεναγών των Φιλίππων. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Αποστόλου οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ θα εισπραχθούν από τους αγρότες μόνο αν αυτοί είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Ο Αναπληρωτής Υπουργός προτείνει επικαιροποίηση υδρογεωλογικής μελέτης του 1984, αναφέρει ότι για το έργο της νέας γέφυρας στο Παλαιοχώρι με προϋπολογισμό 1 εκ ευρώ έχουν απορροφηθεί μόνο 45.000 ευρώ. Αρχίζει την Τρίτη του Πάσχα η παραλαβή δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο στην Καβάλα, τη Χρυσούπολη, την Ελευθερούπολη. Η διαδικασία αφορά 47 πρώην κοινότητες των προαναφερθέντων Δήμων. Αθρόα προσέλευση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου στη χθεσινή τους γενική συνέλευση. Ομόφωνα απαιτούν την απομάκρυνση του καθηγητή που δημιούργησε επεισόδιο την Μ. Δευτέρα, ζητούν επίσης να οργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Δύο διαρρήξεις καταστημάτων έγιναν στην Καβάλα προχθές το βράδυ. Σε άλλο περιστατικό άγνωστος πέταξε κράνος σε τζαμαρία καταστήματος με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές.

 

Ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε χθες αίτηση για την εγγραφή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου στο Κτηματολογικό γραφείο Καβάλας. Για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΑΜΘ. Μετά το Πάσχα ελικόπτερο θα εγκατασταθεί στο Χαϊδευτό. Για την ανακύκλωση που είναι απαραίτητη εξέδωσε ανακοίνωση ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο Στρατηγός διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας Βασίλης Δοκμετζόγλου έκανε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Τρόφιμα σε 800 οικογένειες θα μοιράσει σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Σήμερα ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ο βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ. Στο ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου χοροστατεί στις 7 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Προκόπιος.

 

Πέθανε χθες ο συνταξιούχος δημοσιογράφος Ζήσης Μπρουκάκης. Η κηδεία του γίνεται στις 11 το πρωί στην εκκλησία της Παναγίας. Οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου λειτουργούν από σήμερα στο κτίριο της Κεντρικής Πλατείας. Ομάδα του ΤΕΙ Καβάλας συμμετείχε στη 16η Ευρωπαϊκή Λογιστική Εβδομάδα όπου απέσπασε βραβείο.

 

Ο Έβρος Σουφλίου νίκησε σε εξ αναβολής αναμέτρηση 1-0 τον Άρη Ακροποτάμου. Οι πανκορασίδες του ΑΟΚ νίκησε στο βόλλευ την ομάδα της Δράμας και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή στην ΑΜΘ. Μέχρι και σήμερα θα κάνουν προπόνηση οι παίκτες του ΑΟΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης