ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2013

Παραπεμπτικό και αμετάκλητο βούλευμα εξέδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Θράκης για τον πρώην ταμία του Δήμου Ελευθερούπολης Γιάννη Μηλιάτη και τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Φιλόσογλου. Και οι δύο παραπέμπονται να δικαστούν στο Εφετείο Θράκης αλλά με διαφορετικές κατηγορίες. Ο μεν ταμίας διώκεται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, ο δε πρώην Δήμαρχος για παραμέληση εποπτείας υπαλλήλου από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα οριστεί η ημερομηνία της δίκης. Υπολογίζεται ότι αυτή θα γίνει το Φθινόπωρο. Στην Καβάλα «έπεσε» ο πρώτος αριθμός του λαϊκού λαχείου μετά την χθεσινή κλήρωση. Τα κέρδη σε πολίτες του Νομού Καβάλας υπολογίζονται σε 2.135.000 ευρώ. Το τυχερό λαχείο με αριθμό 53.472 πουλήθηκε σε 10 5άδες από το πρακτορείο της Σοφίας Τσολακίδου. Ανακοινώθηκαν χθες από το Λιμεναρχείο Καβάλας τα δρομολόγια των φέρι μποτ για τους μήνες Μάη και Ιούνη. Εκτελούνται από τις εταιρίες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ. Στάση εργασίας των ναυτεργατών σήμερα, από τις 10.30 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι. Συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου είχε χθες ο πρόεδρος της Ενεργειακής Αιγαίου Μαθιός Ρήγας.

 

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα στην Καβάλα για την Πρωτομαγιά. Στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ έχει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, μισή ώρα αργότερα η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Καπνεργάτη. Κανονικά λειτουργεί σήμερα πρωί και απόγευμα η αγορά. Πέντε εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων Καβάλας εξελέγησαν στο νέο Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος. Περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες ακολούθησαν την οδηγία του Εισαγγελέα , διαμήνυσαν στο κατάστημα Τζάμπο του Αμυγδαλεώνα ότι δεν μπορεί να πουλά συσκευασμένα γλυκά. Συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγες ώρες τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα ο υπεύθυνος του καταστήματος. 42χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Σε βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο Περιγιάλι οφείλεται η διακοπή ρεύματος στην πόλη και τον Νομό Καβάλας το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Συνεδρίασαν χθες τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Νέστου και Θάσου.

 

Κανονικά λειτουργεί και σήμερα το κοινωνικό κατάστημα του Δήμου Καβάλας. Με 74.000 ευρώ ενισχύει την Παιδόπολη το κρατικό λαχείο. 8.000 ευρώ για τον σύλλογο οικογένειας ΚΕΘΕΑ Καβάλας «Κιβωτός» επίσης από το κρατικό λαχείο. Την Δευτέρα 24 Ιουνίου συναυλία του Πασχάλη Τερζή στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

 

Ηττήθηκε χθες από τον Άρη η Ένωση 80-79 και υποβιβάστηκε οριστικά. Προηγούνταν στο ημίχρονο, δεν άντεξε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. 21 πόντους πέτυχε ο Κόλεμαν, 17 ο Άρμπετ. Στον ΑΟΚ συνεχίζεται η προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές. Στην εξόρμηση συμμετέχουν ο Ερασιτέχνης και οι παλαίμαχοι της ομάδας.

 

Διαβάστε επίσης