ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η ασθένεια της βρουκέλλωσης διαπιστώθηκε από τη κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας σε συστεγασμένες εκτροφές βοοειδών κοντά στη πόλη. Το γεγονός δεν δημιουργεί ανησυχία, δεν είναι όμως συνηθισμένο. 9 ζώα οδηγούνται στο σφαγείο, πάρθηκαν μέτρα που ουσιαστικά θέτουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις σε καραντίνα. Πληρώθηκαν χθες οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ, όπως ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία με την εταιρία. Εγκαταστάθηκε στο παλιό νοσοκομείο ιδιώτης κι άρχισε τον καθαρισμό του κτιρίου εσωτερικά. Η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας συγκεντρώνει στοιχεία για τις άκαιρες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιά στα σταφύλια του Παγγαίου. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ΕΛΓΑ δεν θα δεχθεί να αποζημιώσει αφού φέρεται να θεωρεί υπεύθυνο του προβλήματος τον περονόσπορο. Από το περιβάλλον της κ. Τσανάκα έγινε χθες γνωστό ότι πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ θα αναλάβει ο Δημήτρης Καζανίδης, πρόεδρος στη Δημοφέλεια η Αναστασία Ιωσηφίδου, αντιδήμαρχος καθαριότητας η Κορίνα Χιώτη Πρασά. Χθες το απόγευμα ο Γιώργος Φιλόσογλου είχε συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Καβάλας.

Λόγω αδειών των εργαζόμενων δεν θα γίνουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης από τις 11 έως τις 22 Αυγούστου. Κλειστό από σήμερα και για ένα μήνα το δημοτικό ωδείο. Από τον περασμένο Απρίλιο έπαψε να λειτουργεί το γραφείο του ΣΔΟΕ Καβάλας. Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης εξασφάλισε την υπόσχεση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για την δημιουργία Λιμενικού Φυλακίου στον Πρίνο, στη θέση του λιμενικού σταθμού. Κι άλλη σύλληψη αλλοδαπού στη Θάσο για παρεμπόριο. Συνεδριάζει την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Καθαρισμός χόρτων έγινε χθες στον περιβάλλοντα χώρο του εντευκτηρίου του ΦΟΚ. Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Ντίνος Κλειτσιώτης σχετικά με το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ανέλαβε να αναπτύξει εκπαιδευτικό λογισμικό για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας. Στη 1 το μεσημέρι διακόπτουν σήμερα τη λειτουργία τους οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Θα λειτουργήσουν πάλι την Τετάρτη στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας της Δημοφέλειας.

Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο δημαρχείο για την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες». Το βράδυ η παράσταση στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Την Κυριακή το βράδυ στο θεατράκι της Παναγίας- κάτω από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλή- η παράσταση του Παύλου Λεμοντζή «Το χαμόγελο θλίψη». Από σήμερα έκθεση χειροποίητων δημιουργιών της Ροδούλας Ανδρεάδου Γκατζομύτη στο ξενοδοχείο Λούσυ.

Κοσμίδης και Νίρλας είναι οι χθεσινές μεταγραφές του ΑΟΚ. Ο Κώστας Τσανάκαλης προπονητής τερματοφυλάκων. Την Δευτέρα εκδήλωση για τον ΑΟΚ από το Επιμελητήριο.

 

Διαβάστε επίσης