• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Συνεδριάζουν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη τα συλλογικά όργανα διοίκησης του ΤΕΙ Καβάλας προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν τον τριετή αναπτυξιακό σχεδιασμό του ιδρύματος. Την Τρίτη το πρωί στο γραφείο του προέδρου Νάσου Μητρόπουλου θα γίνει ενημέρωση των τοπικών φορέων. Ασφυκτικές πιέσεις στο ΤΕΙ από τις αλλεπάλληλες περικοπές του προϋπολογισμού. «Κάνουμε αιματηρή οικονομία» δήλωσε χθες εκπρόσωπος της διοίκησης. Ματαιώθηκε η επίσκεψη στην ΑΜΘ του διευθυντή του πειράματος Cern που επρόκειτο να γίνει αυτές τις ημέρες. Επαφές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος είχε χθες ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Στο τέλος του έτους θα υπάρξουν νεότερα για τον δασικό χάρτη της Καβάλας, είπε στον Δήμαρχο ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Γιάννη Τσάρα ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Το ραντεβού ίσως γίνει σήμερα. Επανήλθε στο θέμα του κοινωνικού παντοπωλείου η Συμπαράταξη Πολιτών. Ζητά να μην γίνει προκαταρκτική έρευνα και Ε.Δ.Ε. αλλά πλήρης έλεγχος από Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στη Καβάλα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Δήμος Καβάλας και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συμφώνησαν το νηπιαγωγείο του Δάτου να λειτουργήσει προσωρινά- μέχρι τον Γενάρη- στο κτίριο του δημοτικού σχολείου του Πολύστυλου. Παραμένει στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Γιουροπίαν Εξπρές». Βάση προγράμματος αναχωρεί τα μεσάνυχτα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Την Κυριακή στο λιμάνι της πόλης ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Υπέρ της εκτέλεσης δρομολογίων με υδροπτέρυγο στην γραμμή Καβάλα-Θάσος είναι η Θασιακή Ένωση. Έστειλε σχετική επιστολή στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Βοήθεια από τους διευθυντές των σχολείων ζήτησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας προκειμένου να κάνει καταγραφή όλων των προβλημάτων. Η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» θα βρίσκεται αύριο Σάββατο στο Προάστιο Χρυσούπολης και στο Ερατεινό.

 

Αύριο το απόγευμα ο καθηγητής Βλάσης Βλασίδης θα μιλήσει σε εκδήλωση του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων για τον Μακεδονικό Αγώνα. Το βράδυ του Σαββάτου μαθητές του 6ου Λυκείου παρουσιάζουν θεατρική παράσταση στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει φεστιβάλ γκράφιτι που θα γίνει την Κυριακή το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτώβρη εκδηλώσεις στον Θεολόγο για την επέτειο απελευθέρωσης της Θάσου. Από σήμερα το νησί επισκέπτονται Βούλγαροι δημοσιογράφοι, φιλοξενούμενοι του Δήμου.

 

Σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Κοκκινόχωμα ο ΑΟΚ νίκησε 1-0 το Βυζάντιο. Το γκολ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Εκδρομή στην Καρδίτσα για το παιχνίδι της Δευτέρας οργανώνει ο ΣΦΑΟΚ. Απολύτως έτοιμη είναι η Ένωση που αύριο στις 5 το απόγευμα αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.

 

 

Διαβάστε επίσης