• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Συνέντευξη τύπου δίνουν σήμερα το πρωί ο Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος της Δημωφέλειας Στέλλιος Σχοινάκης. Θα αναφερθούν στην δικαστική απόφαση με βάση την οποία ο Δήμος Καβάλας πρέπει να εισπράξει 1,5 εκ ευρώ από τον ΟΛΚ ως αποζημίωση για χρήση δημοτικής έκτασης στο νέο λιμάνι. Ο πρόεδρος του Οργανισμού δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο επί της ουσίας της ίδιας υπόθεσης. Αφήνεται ωστόσο να εννοηθεί ότι από την πλευρά του θα δοθεί συνέχεια με νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα ο ΟΛΚ είναι έτοιμος να ζητήσει ενοίκιο από το Δήμο Καβάλας επειδή μέρος της λαϊκής αγοράς κάθε Σάββατο φιλοξενείται σε δικό του χώρο. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά ορίζεται ως ανώτατη τιμή το ποσό των 35 ευρώ για κάθε δρομολόγιο Ταξί από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Για να εφαρμοστεί η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργος Σταθάκης μιλά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς σε εκδήλωση για τους μικρομεσαίους. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσουν ο Άγγελος Τσατσούλης, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης και η Μαρία Τσουρή.

 

Συνελήφθη χθες 68χρονος σε χωριό του πρώην Δήμου Ορεινού επειδή κατείχε χασίς, προερχόμενο από δενδρύλλια που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του. Κατασχέθηκαν φυσίγγια και δύο γεμιστήρες τυφεκίου. Στη Κατερίνη συνελήφθη 23χρονος που μαζί με συνεργό του έκαναν διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων. Κατηγορούνται για πολλά παρόμοια περιστατικά που έγιναν στον Ν. Καβάλας, στη παραλιακή Εγνατία. Την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει για τον νέο έφορο Καβάλας όπως επίσης και για τους 5 τμηματάρχες της ίδιας υπηρεσίας. Ως το τέλος του μήνα αρχίζει το έργο της παράκαμψης του Ελαιοχώριου. Άρχισε χθες έργο ασφαλτόστρωσης μέσα στον Αμυγδαλεώνα. Κενά μόνο στις ειδικότητες διαπιστώνονται στα δημοτικά σχολεία του Νομού Καβάλας, αυτό υποστηρίζει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Κουράκος. Το μεσημέρι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Καβάλας αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα. Διαψεύδει ο Γιώργος Γερομάρκος ότι υπάρχουν εμπόδια στη παραχώρηση του Εκθεσιακού Κέντρου στο Επιμελητήριο. Εντός των ημερών θα πληρωθούν το διατροφικό επίδομα οι δικαιούχοι του Νομού Καβάλας. Συνέντευξη τύπου δίνουν το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ.

 

Σήμερα το απόγευμα στην παραλία εκδήλωση αφιερωμένη στο hip hop και το break dance. Αύριο αγιασμός στη Θρακική Εστία. Την Κυριακή εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων από το Τουρκικό κράτος. Την Κυριακή το πρωί το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους άτυχους δασοκομάντος που σκοτώθηκαν στη Τερψιθέα της Δράμας το 1994. 26.000 θεατές παρακολούθησαν τις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων. Η αύξηση σε σχέση με πέρσι ξεπερνά το 30%.

 

Ο Σάκης Πρίττας, ο Γιώργος Κυριακάκης από την Επανομή και ο Ισπανός επιθετικός Γκέρα Ροντρίγκεζ αποκτήθηκαν χθες βράδυ από τον ΑΟΚ. Ένας ακόμη Ισπανός αναμένεται σήμερα. Χθες αποκτήθηκε κι ο Αλβανός Σπάτα που δοκιμάστηκε στο ματς με τον Ορφέα Ελευθερούπολης. Σήμερα αναχωρεί για την Αθήνα η Ένωση. Αύριο στο πρώτο επίσημο ματς της νέας περιόδου παίζει για το κύπελλο με το Λαύριο. Συνέντευξη τύπου δίνει το απόγευμα η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης