• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά προβλέπει την απορρόφηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας από τον Οργανισμό της Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο βιάζεται να ομαδοποιήσει τα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας προκειμένου αμέσως μετά να προσπαθήσει να τα ιδιωτικοποιήσει. «Θα υπάρξει έντονη αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες» δηλώνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Μηνάς Τάτσης. Την Τρίτη συνεδριάζει η διοίκηση του ΟΛΚ όπου όπως όλα δείχνουν θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα. Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» των Αθηνών μεταφέρθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που συνελήφθη χθες στην Αθήνα. «Οι μετοχές του εργοστασίου λιπασμάτων ανήκουν στην σύζυγο του. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» λένε συνεργάτες του. Ταυτόχρονα οι εξαγωγές από την ΒΦΛ συνεχίζονται καθημερινά. Μεγάλες ποσότητες λιπάσματος μεταφέρονται με πλοία στην Ιταλία και την Ισπανία. Αποχή μέχρι το τέλος του έτους αποφάσισε ομόφωνα η χθεσινή γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη και οι φαρμακοποιοί του Ν. Καβάλας που χθες έκαναν γενική συνέλευσης. Την προσεχή Τετάρτη εκλέγεται ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας.

 

Εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα γίνει το πρωί στην Δ. Βιβλιοθήκη. Θα μιλήσει και η πρώην Υπουργός Λούκα Κατσέλη. Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την Δευτέρα επίσκεψη στην Καβάλα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κλειστός θα είναι σήμερα ο Δήμος Καβάλας, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου. Κλειστά ΚΑΠΗ-ΚΕΠ- Παιδικοί Σταθμοί. Σύσκεψη τοπικών φορέων για την συμμετοχή της Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης τον Γενάρη έγινε χθες στο Επιμελητήριο. Όλοι μαζί οι φορείς θα βρίσκονται και στις εκθέσεις Σόφιας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου. Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος εξελέγη πρόεδρος των Γεωπόνων του Νομού Καβάλας. Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στις εφορίες Καβάλας- Δράμας δηλώνουν συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών του Νομού Καβάλας. Έκτακτη συνάντηση οργανώνουν αύριο το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» τα μέλη του συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Καβάλας.

 

Άρχισαν χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για την περίοδο των εορτών. Σύντομα θα λειτουργήσει το παγοδρόμιο. Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην πλατεία σήμερα, πρωί και απόγευμα. Αύριο σύλλογοι θα βρίσκονται στους πεζόδρομους, στα πλαίσια φιλανθρωπικών τους πρωτοβουλιών. Αύριο το απόγευμα η Ευθυμία Πέγιου μιλά σε εκδήλωση για την ιστορία του καπνού στην Καβάλα.

 

Ισόπαλος χωρίς γκολ ο ΑΟΚ με την ΑΕΚ χθες το απόγευμα. Παιχνίδι με λίγες φάσεις που δεν ικανοποίησε τους θεατές. Τραυματίστηκε ο Πλιάγκας, είναι αμφίβολος για το κυριακάτικο ματς με την Δόξα Δράμας. Η Ένωση ετοιμάζεται για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πιθανόν να μην αποκτηθεί από την ομάδα μας ο Μάκης Νικολαϊδης.

 

Διαβάστε επίσης