• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα συνεχίστηκαν χθες στο εργοστάσιο της ΒΦΛ οι διαπραγματεύσεις της εταιρίας με την διοίκηση του σωματείου για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας. Συμφωνήθηκε οι συζητήσεις να συνεχιστούν με τα στελέχη του εργοστασίου κι όταν το τοπίο ξεκαθαρίσει τότε θα επανέλθει ο Διονύσης Μπεχράκης. Σύμφωνα με την εταιρία οι παραγγελίες λιπασμάτων είναι αυξημένες ενώ επίκειται λειτουργία και της μονάδας Αμμωνίας. Νέες υποσχέσεις δόθηκαν χθες στους πρόσφατους συνταξιούχους της ΒΦΛ ότι θα πληρώνονται κανονικά. Σήμερα ή την Δευτέρα όλοι όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο θα πληρωθούν χρήματα που έπρεπε να εισπράξουν την 1η Σεπτέμβρη. Την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά τα δημοτικά σχολεία στην Λυδία, το Πολύστυλο και το Δάτο. Σήμερα στα σχολεία αυτά θα βρίσκονται μόνο οι διευθυντές για να μοιράσουν βιβλία στους μαθητές. Η ΚΝΕ Καβάλας οργανώνει αύριο το απόγευμα στο Πάρκο Φαλήρου το φεστιβάλ της. Χθες εκπρόσωποι της ΚΝΕ κατήγγειλαν ότι υπάρχουν μαθητές που πληρώνουν στα λεωφορεία σε καθημερινή βάση μέχρι και 8 ευρώ. Άφησαν να εννοηθεί ότι δεν αργούν οι μαθητικές κινητοποιήσεις λόγω της διακοπής της δωρεάν μεταφοράς τους στο σχολείο. Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν το πρωί οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας. Από την Δευτέρα με απόφαση της Ομοσπονδίας αρχίζουν επίσχεση εργασίας.

 

Με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Γρανά και Παπακοσμά πραγματοποιείται την Τρίτη σύσκεψη τοπικών φορέων για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης. Συνεδριάζουν το μεσημέρι οι επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών του Δήμου Καβάλας. Στα Χανιά για την σύνοδο προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων βρίσκεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάσης Αθανασίου. Ορκίστηκε χθες νέα περιφερειακή σύμβουλος ΑΜΘ η Κατερίνα Γεροστεργίου. Σειρά αντιπλημμυρικών έργων προγραμματίζει για το Πολύστυλο ο Δήμος Καβάλας. Πετυχημένη στάση εργασίας έκαναν χθες και οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καβάλα. Υπογραφές πολιτών ώστε η υπόθεση του Μνημονίου να απασχολήσει εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα συγκεντρώσει η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα. Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συναντήθηκε με σταφυλοπαραγωγούς από το Ελαιοχώρι αλλά και την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης συναντήθηκε χθες στην Κομοτηνή με εκπροσώπους κατοίκων από το Περιγιάλι στους οποίους υποσχέθηκε γρήγορη έγκριση της πρότασης του Δήμου Καβάλας. Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής θα βρίσκεται στην Κομοτηνή την Τρίτη.

 

Σε μια από τις τελευταίες συναυλίες της θερινής περιόδου η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά σήμερα το βράδυ στο Φρούριο. Αύριο το πρωί αγιασμός στα γραφεία της Θρακικής Εστίας. Αύριο και μεθαύριο του βράδυ στο Αμφιθέατρο μαθητική θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς. Την Κυριακή το πρωί στην Καβάλα εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους.

 

Σήμερα το απόγευμα ο ΑΟΚ αρχίζει προπονήσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο. Χθες γνωρίστηκαν νέοι παίκτες και προπονητής. Μέχρι το μεσημέρι η ομάδα μας μπορεί να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι. Στόχος του ΑΟΚ ο Άγγελος Χαριστέας και ο Λόπεζ που έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ. Το απόγευμα αρχίζει διεθνές τουρνουά που οργανώνει η Ένωση στην Καλαμίτσα. Στις 7 το απόγευμα η Ένωση αντιμετωπίζει την Λέφσκι Σόφιας. Για όλα τα παιχνίδια του τουρνουά η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης