ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΗ 2014

Θετικός εμφανίζεται ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης «εδώ και τώρα» των απαραίτητων έργων στο κτίριο του 21ου δημοτικού σχολείου στον Άγιο Λουκά. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση του Υπουργού με τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη. Ο κ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε την ίδρυση ανοιχτού πανεπιστημίου στο ΤΕΙ Καβάλας, ανακοίνωση που έκανε ο προκάτοχος του κ. Αρβανιτόπουλος. Τον Σεπτέμβρη οι κάτοικοι του Παληού θα ζητήσουν επίσημα από το δημοτικό συμβούλιο να επιτρέψει την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στον οικισμό τους. Αυτό συμφώνησαν χθες με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτο Μακρογιαννίδη. Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ λόγω καθυστέρησης στην διαδικασία καταβολής της μισθοδοσίας τους. Κανονικά θα λειτουργήσουν την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα καταστήματα στην αγορά. Νέα συγκέντρωση για την μη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σήμερα το απόγευμα στην πλατεία από εμπορουπαλλήλους και ΠΑΣΕΒΕ. Διάρρηξη στο γραφείο της γραμματείας της τεχνικής υπηρεσίας στο ΤΕΙ έγινε προχθές βράδυ. Οι δράστες πήραν δύο υπολογιστές αξίας 2.000 ευρώ περίπου.

Απολογιστική συνέλευση για τη παρουσία της στις δημοτικές εκλογές του Μάη έκανε η Συμπαράταξη Πολιτών. Νέα συνέλευση στο τέλος Αυγούστου. Ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό προκαλεί ο Δήμος Θάσου για την μεταφορά των οχημάτων του με φέρι μποτ στο χερσαίο τμήμα του νομού και το αντίθετο. Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των ανέργων που επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ που υλοποιεί η ΑΝΚΑ. Παραμένει το πρόβλημα με το αρσενικό στο νερό, διαπιστώνει με ανακοίνωση της η παράταξη Παρέμβαση Παγγαίου. Και με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρη Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Ποσό 19.000 ευρώ μοιράζει σε αγρότες του Νομού Καβάλας ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις του 2013 και του 2014.

Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Δημαρχείο για την παράσταση «Βάτραχοι», με την οποία αύριο και μεθαύριο συνεχίζεται το φεστιβάλ Φιλίππων. Την Κυριακή στο Φρούριο η θεατρική παράσταση «Λάχανα και χάχανα». Την Κυριακή το βράδυ στους Αντιφιλίππους η 12η γιορτή του καλαμποκιού. Την Κυριακή το πρωί ο κολυμβητικός αγώνας από τη Θασοπούλα ως την Κεραμωτή.

Εντείνονται οι μεταγραφικές κινήσεις της νέας διοίκησης του ΑΟΚ. Μεταγραφικοί στόχοι είναι οι Τσίγκας, Μπάτζιος, Αθανασίου. Τον Τσορμπατζή απέκτησε ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Για την απόκτηση του Τάσου Χαρισμίδη κινείται η Ένωση.

 

Διαβάστε επίσης