ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν χθες βράδυ στην Καβάλα, συζήτησε με την Αναπτυξιακή Καβάλας και τους Δημάρχους του Νομού την υλοποίηση των προγραμμάτων Leader, Leader Αλιείας, Άξονας 3. Επιβεβαίωσε επίσης την χρηματοδότηση δημοτικών έργων μεταξύ των οποίων η κατασκευή γέφυρας στα Τενάγη των Φιλίππων, το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας Νέστου, το φράγμα Μαρμαρά. Νωρίτερα χθες η Αναπτυξιακή Καβάλας είχε ανακοινώσει ότι για τα προγράμματα Leader, Leader αλιείας κατατέθηκαν 90 περίπου επενδυτικές προτάσεις. Επί αυτών η Αναπτυξιακή θα πρέπει να αξιολογήσει και να απαντήσει ως τις 15 Ιουλίου. «Θέλουμε το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει την μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στα Τενάγη» δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Μίλησαν δύο εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης. Ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ζήτησε με την ομιλία του το νέο ΕΣΠΑ να είναι απλό στην διαδικασία του για να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο η τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Κανονικά εργάστηκαν χθες οι περισσότεροι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Καβάλας αν και η κατάληψη συνεχίστηκε. Όλοι περιμένουν την συνέλευση των σπουδαστών την Τρίτη το μεσημέρι. Με τα έως τώρα δεδομένα τα μαθήματα και οι εξετάσεις στο ΤΕΙ θα συνεχιστούν ως και το τέλος Ιουλίου. Επεισόδιο μεταξύ αθίγγανων και ελληνοποντίων σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στον Δημοτικό Κήπο. Η Αστυνομία έκανε 5 προσαγωγές. Καθηγητές, δάσκαλοι, ΑμΕΑ έκαναν χθες διαμαρτυρία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα θέματα ειδικής αγωγής. 8 ιδιώτες που μισθώνουν κυλικεία σε σχολεία της πόλης ζητούν από την επιτροπή διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων μείωση του ενοικίου. Το αίτημα τους απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλλε ο Αρχέλαος Γρανάς σε δύο ιδιώτες, συνιδιοκτήτες υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Σερρών. Το λεωφορείο βρέθηκε να χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης αντί πετρελαίου κίνησης. Πρόκειται για έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ το 2011, όταν το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Υπέρ των ναυτεργατών της Θάσου που την Δευτέρα δικάζονται στον Λιμένα τάσσεται η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου.

 

Σήμερα το απόγευμα η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας οργανώνει εκδήλωση στην Δ. Καπναποθήκη. Συνεχίζονται το απόγευμα εκδηλώσεις στο Όσκαρ του Μουσικού Σχολείου. Από σήμερα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ο ουρανός κατακόκκινος». Εθελοντές θα βρίσκονται σήμερα σε σούπερ μάρκετ για να συγκεντρώσουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Αύριο το απόγευμα προβάλλονται στο Όσκαρ μαθητικές ταινίες. Την Κυριακή το πρωί εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρίας στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Το απόγευμα της Κυριακής η Πασχαλινή γιορτή του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου.

 

Ο Μπάρι και ο Ντουτσαρίδης υπολογίζονται από τον προπονητή του ΑΟΚ Γιώργο Μαραντά για το παιχνίδι της Κυριακής στη Δράμα. Σήμερα το πρωί παίκτες του ΑΟΚ μαζί με την Λέσχη Φιλάθλων θα παρακολουθήσουν εκδήλωση ΑμΕΑ στην Ελευθερούπολη. Ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για την αυριανή αναμέτρηση με τον Κολοσσό η Ένωση. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης