ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την Χ. Αυγή τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να αναβάλει τα προγραμματισμένα για αύριο το απόγευμα εγκαίνια των γραφείων της, τα οποία βρίσκονται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Δαγκλή. Σχετικό αίτημα θα καταθέσουν σήμερα στον Εισαγγελέα Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να καλύψουν τη συνέντευξη τύπου πριν από την τελετή των εγκαινίων. Εν τω μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ζητά ενισχύσεις κι έτσι το απόγευμα του Σαββάτου θα βρίσκονται στην πόλη περισσότερες από 7 διμοιρίες ΜΑΤ. Το σχέδιο της αστυνομίας προβλέπει αποκλεισμό ολόκληρου του τετραγώνου, στο οποίο βρίσκεται η πολυκατοικία στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Αυγής. Θέμα ανακύπτει με όσους διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία. Χθες το απόγευμα πορεία κατά της Χ. Αυγής έκανε στους δρόμους της Καβάλας το ΠΑΜΕ. Νωρίτερα άγνωστοι πέταξαν πέτρες στην είσοδο της πολυκατοικίας, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων.

 

Η χθεσινή γενική συνέλευση δάσκαλων και νηπιαγωγών αποφάσισε να προτείνει στην Ομοσπονδία 48ωρη απεργία σε συνεργασία είτε με την ΑΔΕΔΥ, είτε με την ΟΛΜΕ. Η συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας δεν είχε απαρτία, η διοίκηση της ΕΛΜΕ αποφάσισε να ψηφίσει λευκό στην σημερινή ψηφοφορία στην Αθήνα. Γυναίκα 76 ετών από τη Χρυσούπολη πέθανε χθες στο νοσοκομείο Καβάλας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Νοσηλεύονταν επί 3 ημέρες. Σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο ένα ακόμη περιστατικό. Σε ποινή φυλάκισης 7 ετών καταδικάστηκε χθες στο Εφετείο κάτοικος Καβάλας που κατηγορείτο για έκδοση εικονικών τιμολογίων αξίας 27 εκ ευρώ. Η ποινή είναι κατά δύο χρόνια μικρότερη από την πρωτόδικη. Από τη χθεσινή συνάντηση στο ΤΕΕ ΑΜ έγινε γνωστό ότι η ΔΕΠΑ συνεχίζει την προετοιμασία των μελετών για το πλωτό LNG που προτείνει στον κόλπο της Καβάλας. Σήμερα ενδέχεται να συναντηθούν Σιμιτσής- Χ. Ηλιάδης και να συζητήσουν τα θέματα ανάμεσα σε Δήμο Καβάλας και ΟΛΚ. Εκλογή συντονιστικής επιτροπής τη Κυριακή στους ΑΝΕΛΛ Καβάλας. Από το κόμμα δήλωσε ότι αποχωρεί η Μαγδαληνή Μουρατίδου, υποψήφια βουλευτής Καβάλας το 2012.

 

Τρία κρουαζιερόπλοια αναμένονται στη Καβάλα το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη. Ένα από αυτά θα αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι. Τρία άτομα προσωπικό θα προσλάβει για λογαριασμό της Παιδόπολης το ίδρυμα Νιάρχου. Θα πληρώνει τους μισθούς του προσωπικού για χρονικό διάστημα δύο ετών. Την Κυριακή στον Λιμένα βράβευση αριστούχων μαθητών του νησιού από την Θασιακή Ένωση.

 

Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι νέος προπονητής του ΑΟΚ αναλαμβάνει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης. Από το ρόστερ της ομάδας αποχώρισαν 6 ποδοσφαιριστές. Αύριο φιλικό του ΑΟΚ με τον Βατανιακό. Την Κυριακή το πρωί συνέντευξη τύπου της Ένωσης. Αρχίζει την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο οποίο συμμετέχουν 4 ομάδες του Νομού Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης