• 5 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Στο Νομό Καβάλας βρίσκονται από χθες δύο εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΛΓΑ. Απέφυγαν να ενημερώσουν τους αγρότες, κάνουν αυτοψία στις καλλιέργειες της επαρχίας Νέστου που επλήγησαν από το μπουρίνι αρχές του μήνα. Σήμερα θα συνεχίσουν τις αυτοψίες, δεν αποκλείεται να επισκεφθούν αγροτικές εκτάσεις και στη Δράμα. Το πρωί χθες συνάντησαν στο Δημαρχείο Χρυσούπολης τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη. Τη Δευτέρα το πρωί για τον ίδιο λόγο ο Δήμος Νέστου οργανώνει σύσκεψη φορέων στη Πετροπηγή. Στη σύσκεψη προσκάλεσε τους 4 βουλευτές. Δύο στρέμματα ξερά χόρτα έκαψε χθες φωτιά σε αγροτική περιοχή κοντά στο Ποδοχώρι. Το περιστατικό αντιμετώπισε αποτελεσματικά η Π.Υ. Ελευθερούπολης. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξερίζωσαν 360 αυτοφυή δενδρύλλια κάνναβης. Αυτά εντοπίστηκαν πλησίον των Αντιφιλίππων. Καθαιρέθηκε χθες ο φάρος στην είσοδο του λιμανιού. Γκρεμίζεται το παλιό ακρομόλιο ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να ενωθεί το υφιστάμενο κρηπίδωμα με το νέο έργο. Υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την έναρξη έργου 11 εκ ευρώ που αφορά την άρδευση της πεδιάδας Νέστου. Η ανάδοχος κοινοπραξία έχει προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου 30 μήνες.

 

Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τον ΕΟΤ επισκέφθηκε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Συνέντευξη τύπου δίνει τη Δευτέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών για την κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ στην τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη επισκέφθηκε χθες την Καλλιράχη της Θάσου. Εκεί ήταν και ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Χρυσό βραβείο εξασφάλισε η εταιρία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ σε επιχειρηματικό διαγωνισμό. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας θα προσλάβει έναν έκτακτο πλοηγό για χρονικό διάστημα 8 μηνών. Περισσότερες πληροφορίες στο Λιμεναρχείο Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται να αναλάβει την ευθύνη του κτιρίου που φιλοξενούσε τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ. Επιστολή με σχετικό περιεχόμενο έστειλε ο Δήμαρχος στους Στουρνάρα και Καψή. Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών θα γίνουν σήμερα στο Χρυσοχώρι. Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα τα μέλη της Αναπτυξιακής Επιτροπής της Περιφέρειας. Λόγω τεχνικού έργου τη Δευτέρα θα σημειωθεί διακοπή νερού σε οδούς της συνοικίας του Αγίου Ιωάννη.

 

Αρχίζουν σήμερα τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ακροβούνι. Το απόγευμα στη Κρύα Βρύση Αγίου Κοσμά Νέστου εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής και τη Διεύθυνση Δασών Καβάλας. Το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας οργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα τη θάλασσα. Αύριο βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων η θεατρική παράσταση του Εθνικού «Τραχίνιες».

 

Εκπρόσωποι του ΑΟΚ ήταν χθες το απόγευμα στη Λέσχη Φιλάθλων. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Γιώργος Τσοκτουρίδης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Καλές εντυπώσεις αφήνει νεαρός ομογενής από τη Γερμανία που δοκιμάζεται στον ΑΟΚ. Ο Βαγγέλης Κελαϊδάκης είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τιμ μάνατζερ στην Ένωση.

 

 

Διαβάστε επίσης