ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ. Ενώ αναμένονταν δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι του αγωγού ΤΑΡ. Οι δήμαρχοι επιμένουν να ζητούν αντισταθμιστικά οφέλη για τη διέλευση του αγωγού. Προβληματισμένη η Δήμητρα Τσανάκα εξ αιτίας του ότι δεν υπάρχουν νεότερα για την αλλαγή της όδευσης στην επαρχία Καβάλας. Η Δήμαρχος Καβάλας πρότεινε χθες ο ΤΑΡ να εκτελέσει έργα στο κεντρικό λιμάνι της πόλης.

Νεαρός άνδρας και η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκαν σοβαρά χθες το απόγευμα στην οδό Τενέδου, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και ανετράπη της πορείας του. Ο Γιώργος Τσιμενίδης παρέμεινε πρόεδρος στο σωματείο των εργαζομένων στη ΒΦΛ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα χθες. Απομακρύνονται μπάζα από το σημείο της κατολίσθησης στην Παράκαμψη. Επιβεβαιώνεται το καλό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Παράταση της προηγούμενης πιστοποίησης για τρεις μήνες ζητά από το Υπουργείο το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Αν αυτή εξασφαλιστεί τότε θα εισπραχθούν χρήματα από την Περιφέρεια, θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο ώστε να χορηγηθεί στο ίδρυμα η νέα πιστοποίηση.

Συλλαλητήριο για νέα μέτρα που συζητούνται στις Βρυξέλες οργανώνει το απόγευμα στη πλατεία Καπνεργάτη το ΚΚΕ. Επίκαιρη ερώτηση για το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» κατέθεσε στη Βουλή η Αλεξάνδρα Τσανάκα. Ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό οργανώνει το απόγευμα ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας. Συνελήφθη 20χρονος στη Καβάλα επειδή εκβίαζε 16χρονο φίλο του. Πολίτης καταγγέλλει σε κάθε αρμόδια αρχή την κακή λειτουργία του πεζόδρομου στην οδό Δοϊράνης. Νέα άντληση υδάτων έκανε χθες η Π.Υ. Καβάλας από το ισόγειο της Δ. Καπναποθήκης. Τα νερά προέρχονταν από τις δυνατές βροχές της προηγούμενης εβδομάδας. Οι περισσότερες αποφάσεις που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας ήταν ομόφωνες. Έκτακτη χρηματοδότηση 67.000 ευρώ στο Δημοτικό Ωδείο. Εντός των προσεχών ημερών επιστρέφει στις εξέδρες από το νέο λιμάνι που βρίσκεται το γεωτρύπανο της Ενεργειακής. Εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα οι σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Καβάλας. Δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν χθες τα χόρτα μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

Εκδήλωση αναγόρευσης σε επίτιμο δημότη Καβάλας του Μιχάλη Αγγελόπουλου θα γίνει το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι καθηγητές Γαλλικής γλώσσας οργανώνουν σήμερα την καθιερωμένη Καλοκαιρινή τους εκδήλωση για το Γαλλικό τραγούδι. Στην παραλία πραγματοποιείται στις 9 το βράδυ το φεστιβάλ Κάθε Τόπος και Χορός. Αύριο βράδυ στο Φρούριο η συναυλία Φωτεινής Δάρρα- Δημήτρη Παπαθανασίου.

Καταργεί το κύπελλο στην Γ’ Εθνική η ΕΠΟ. Επειδή χθες δεν πάρθηκε απόφαση για τις ομάδες στη Β’ Εθνική θεωρείται ότι ο Άρης δεν έχει πολλές ελπίδες ανόδου. Η διοίκηση του ΑΟΚ είναι έτοιμη να ανακοινώσει τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας.

 

Διαβάστε επίσης