ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Την κανονική λειτουργία του 5ου Γυμνασίου ενώ στο κτίριο θα γίνονται τεχνικές εργασίες ζητούν από χθες γονείς- κηδεμόνες- καθηγητές αλλά και η ΕΛΜΕ. Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει να διαφωνεί προτείνοντας προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου, μεταφορά των μαθητών στο Πειραματικό, εκτέλεση απαραίτητων εργασιών μέσα κι έξω από το κτίριο. Για την αλλαγή των δεδομένων και την διαφωνία που προέκυψε ρόλο έπαιξε το έγγραφο της Πολεοδομίας, μετά από αυτοψία που έκαναν. Για το 5ο Γυμνάσιο έγινε χθες το πρωί σύσκεψη στο σχολείο, το βράδυ στο γραφείο της Δημάρχου. 4 σεισμοί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λήμνου έγιναν το τελευταίο 24ωρο. Ο ισχυρότερος 4,9 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 8 και 45 χθες το απόγευμα κι έγινε αισθητός στην Καβάλα. Διακόπτει προσωρινά το πρόγραμμα του ο τηλεοπτικός σταθμός της Πρωϊνής περιμένοντας την γραπτή απόφαση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την μετάβαση του στην ψηφιακή μετάδοση. Η Digea εκπέμπει στην ΑΜΘ από τα ξημερώματα. Υπέρ της βόρειας ορεινής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ τάσσεται ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με έδρα την Καβάλα αφού η τροπολογία Πασχαλίδη δεν έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας, σε νομοσχέδιο που χθες ψηφίστηκε στην Βουλή. Στις 3 χθες το μεσημέρι λύθηκε το πρόβλημα στην Εγνατία οδό, έπαψε να περνά από την πόλη η διεθνής κυκλοφορία.

230 οικογένειες πολύτεκνων απ’ όλο το Νομό μοιράστηκαν χθες 10 τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια. Κάποιοι δικαιούχοι δεν πρόλαβαν την διανομή αφού η ποσότητα των φρούτων δεν έφθασε για όλους. Συμβολική πορεία από την Πέρνη ως το Δημαρχείο της Χρυσούπολης θα κάνουν την Κυριακή το πρωί κάτοικοι του χωριού που δεν θέλουν να κλείσει το δημοτικό σχολείο τους. Δεν θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις στην φετινή έκθεση του Επιμελητηρίου. Η διοργάνωση ενισχύεται με 8.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης εγκατάστασης συστήματος εισροών- εκροών διακόπτει τη λειτουργία του πρατήριο υγρών καυσίμων κοντά στο Ζυγό. Και η ΑΔΕΔΥ Καβάλας θα βρίσκεται αύριο στο συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στη Θεσσαλονίκη. Την Θάσο όπου παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία επισκέφθηκαν χθες Νίκος Παναγιωτόπουλος- Θόδωρος Μαρκόπουλος. Δύο δημοτικοί και δύο τοπικοί σύμβουλοι ορκίζονται το πρωί στο γραφείο της Δημάρχου.

Στις 12 το μεσημέρι η Καβάλα υποδέχεται με εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της φλόγα των special Olympics. Αύριο βράδυ λαϊκό πανηγύρι από τον σύλλογο Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Αύριο βράδυ στο Αμφιθέατρο μαθητική θεατρική παράσταση, τα έσοδα από την οποία θα ενισχύσουν την οικογένεια του Νότη Τσίλη. Την Κυριακή το πρωί ξενάγηση πολιτών στην αίθουσα Αμφίπολης του Μουσείου.

Σήμερα στην ΕΠΟ ο καθορισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής και η κλήρωση του πρωταθλήματος. Η ΕΠΣ Καβάλας οργανώνει σχολή διαιτησίας που εκπαιδεύσει νέους διαιτητές ποδοσφαίρου από τις αρχές Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης