ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΗ 2014

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες βράδυ συνεχίστηκε η συζήτηση για το προτεινόμενο πλωτό LNG. Το συμβούλιο επανέλαβε την αρνητική του στάση στη πρόταση. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Άκουσε τους κατοίκους και τους φορείς της Νέας Καρβάλης να είναι επίσης αντίθετη στο σχέδιο της ΔΕΠΑ. Δεύτερο εξώδικο έστειλε χθες στο Λιμεναρχείο Καβάλας η εταιρία «Όσιος Δαβίδ». Θέτει εκ νέου θέμα πιστοποιητικών ασφαλείας όχι μόνο για το πλοίο της αλλά και για τα πλοία της ΑΝΕΘ και της ΝΕΚ. Ο ανασχηματισμός πρόλαβε τη ΒΦΛ, άγνωστο πότε θα γίνει η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου. Κάτοικος της επαρχίας Νέστου απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε στην οικία του ο σεισμός της 24ης Μάη. Επιφυλακτικές οι υπηρεσίες, θα κάνουν ωστόσο τον προβλεπόμενο έλεγχο. 3 άτομα συνελήφθησαν χθες στη Χρυσούπολη κι άλλα 2 αναζητούνται. Είναι υπεύθυνοι 15 διαρρήξεων σε κατοικίες που έγιναν από το Καλοκαίρι του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013.

Σύσκεψη συνταξιουχικών σωματείων θα γίνει στο πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Το ΠΑΜΕ δίνει συνέντευξη τύπου για τη συγκέντρωση βοήθειας που θα αποσταλεί στους δοκιμαζόμενους από τις πλημμύρες Σέρβους. Στο Επιμελητήριο το πρωί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Λέσκοβατς. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του ενημερώθηκαν χθες για θέματα της Π.Ε. Καβάλας. Ανακοίνωση κατά της κατάργησης του λιμενικού σταθμού Πρίνου εξέδωσε η τοπική επιτροπή ΚΚΕ Θάσου. Αθωώθηκε χθες στο Τριμελές ο Βασίλης Ξουλόγης. Ήταν κατηγορούμενος για κατάθεση εκπρόθεσμης δήλωσης πόθεν έσχες εξ αμελείας. Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες λόγω χρεών στο δημόσιο. Στη συνέλευση της παράταξης του ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ανακοίνωσε ότι αυτή συνεχίζει την πορεία της, από την 1η Σεπτέμβρη στην αντιπολίτευση.

Η Σμαρώ Νικολαϊδου είναι η νέα πρόεδρος στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας. Με τη συναυλία Ματιάμπα- Μύρωνα Στρατή αρχίζει το βράδυ το φεστιβάλ στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Αύριο το πρωί στη δημοτική βιβλιοθήκη εκδήλωση με θέμα τον ρόλο των γονέων στον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών. Την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο εκδήλωση του συλλόγου κατοίκων Ποταμουδίων. Σάββατο και Κυριακή στο Αμφιθέατρο θεατρική παράσταση από τον σύλλογο κατοίκων Νεάπολης. Από την Δευτέρα λειτουργούν κανονικά τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων.

Η ησυχία στον ΑΟΚ συνεχίζεται, οι πιθανότητες να αναλάβει την ομάδα ο ερασιτέχνης πολλαπλασιάζονται. Ο Νίκος Καραμπιμπέρης αναλαμβάνει προπονητής στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. Προπονητικό κέντρο στο Περιγιάλι ετοιμάζει ο Ηρακλής Καβάλας.

Διαβάστε επίσης