• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης. Η ΔΕΠΑ αυξάνοντας τις πιέσεις προς την ΒΦΛ, την απειλεί ότι το απόγευμα διακόπτει οριστικά και πλήρως την παροχή φυσικού αερίου. Η ΒΦΛ επανέρχεται με νέα πρόταση προς την ΔΕΠΑ κι οι διαπραγματεύσεις πρόκειται να συνεχιστούν από το πρωί. Αρχικά χθες η ΔΕΠΑ προειδοποίησε για πλήρη διακοπή του φυσικού αερίου στις 7 σήμερα το πρωί. Αυτό άλλαξε αργότερα χθες. Μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών παραγόντων την ώρα που ο αρμόδιος Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου βρίσκεται στο εξωτερικό. Τελεσίγραφο έστειλε και το ΙΚΑ στους Δήμους Παγγαίου και Νέστου. Αν μέχρι τις 4 Μάρτη δεν βρεθούν και δεν ετοιμαστούν δημοτικοί χώροι, τότε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη μεταφέρονται στην Καβάλα. Στην Χρυσούπολη ο Δήμος Νέστου διαθέτει στο ΙΚΑ τον πρώτο όροφο του παλιού δημαρχείου. Στην Ελευθερούπολη το ΙΚΑ θα στεγαστεί μέσα στο δημαρχιακό κατάστημα, όπως άλλωστε ισχύει και με το ΚΕΦ. Χθες το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε η τοπική απεργία να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Το ΠΑΜΕ Καβάλας κάνει δικό του συλλαλητήριο, μια μέρα νωρίτερα. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο Δήμαρχος άσκησαν χθες κριτική στους χειρισμούς των βουλευτών, σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση τους με τον Γιάννη Στουρνάρα.

 

Στο τέλος του μήνα θα απασχολήσουν το ΚΑΣ τα Λουτρά των Ελευθερών. Η Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων αναγνώρισε τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων, αυτό ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στέλιος Σχοινάκης. Με δικό του περίπτερο θα συμμετάσχει στην έκθεση της Σόφιας ο Δήμος Νέστου. Συνεργασία με την εταιρία Hellas On Line εγκαινιάζει ο όμιλος ξενοδοχείων Airotel, στον οποίο ανήκει και το ξενοδοχείο Γαλαξίας. Ο Σωτήρης Ιωαννίδης εξελέγη πρόεδρος του σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας. Παράταση ως το τέλος του μήνα πήρε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ. Αυτό έγινε γιατί οι αιτήσεις ανέργων ήταν λίγες. Αντιπροσωπεία αγροτών από την Καβάλα θα βρεθεί σήμερα στην συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού. Εκεί θα παρθούν αποφάσεις για την συνέχιση ή όχι των αγροτικών κινητοποιήσεων.

 

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε χθες το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Το θέμα συζητήθηκε κι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα και αύριο στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η παράσταση «Ελένη ή Κανένας» με την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Αύριο το απόγευμα στην Δ. Βιβλιοθήκη ημερίδα των Expert In για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Την Κυριακή το απόγευμα στη παλιά μουσική παρουσιάζεται το βιβλίο του Ζήση Μπρουκάκη. Την Κυριακή κόβει την πίτα του το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ.

 

 

Εξελίξεις αναμένονται στον ΑΟΚ τις επόμενες ημέρες αφού ο Γιώργος Τσουκτουρίδης θα πουλήσει τις μετοχές του σε επιχειρηματία από την Αθήνα. Οι συζητήσεις άρχισαν και συνεχίζονται αφού οι ενδιαφερόμενοι είναι δύο. Για το παιχνίδι της Κυριακής στα Γιαννιτσά δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ντουτσαρίδης. Επιστρέφει ο Τριποτσέρης, του οποίου η τιμωρία έληξε. Η Ένωση ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού Ντέϊβιντ Ταϊρού που είναι γκαρντ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης