• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας με αποτέλεσμα να είναι πάλι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί ενώ δεν άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών. Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα επανεκτιμήσουν την στάση τους σε γενική συνέλευση την Δευτέρα. Χθες το βράδυ συναντήθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των οικονομικών μέτρων. Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις για την Τετάρτη 14 και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Στις 8.30 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη συγκέντρωση κατά της ακριβής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Οργανώνεται από την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας. Περιπλέκεται η κατάσταση σχετικά με την λειτουργία του 4ου ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Τεχνικού Λυκείου. Οι μαθητές θέλουν τα μαθήματα να γίνονται στην κανονική έδρα του 4ου ΕΠΑΛ. Το θέμα της Περιμετρικής οδού θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Με την μεσολάβηση του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την Ιαπωνία για το λάδι και το μέλι του Νομού Καβάλας. Εκπρόσωποι επιχειρηματιών της Ιαπωνίας θα έρθουν στην Καβάλα την Δευτέρα 19 Νοέμβρη.

 

Με το νέο έτος θα επιχειρήσει το κράτος να ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων και το νέο λιμάνι της Καβάλας. Χθες ο Κωστής Σιμιτσής έλαβε μέρος σε συνάντηση στην Αθήνα, θέμα της οποίας ήταν η χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμανιού. Η Ασφάλεια Καβάλας εξιχνίασε τρεις ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στον Νομό Καβάλας. Ένας εκ των δραστών είναι ήδη προφυλακισμένος. Η εξιχνίαση των ληστειών έγινε με την βοήθεια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Ετοιμάζεται στην Χρυσούπολη το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων, το οποίο θα αντικαταστήσει την εφορία που μεταφέρθηκε στην Καβάλα. Στη Θάσο η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. σημείωσε μεγάλη επιτυχία. «Αν η εφορία καταργηθεί τότε στο ίδιο κτήριο είναι πιθανό να λειτουργήσουν δημοτικές υπηρεσίες» είπε χθες ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Σε συναγερμό θα είναι το απόγευμα αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης λόγω του υποτιθέμενου αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που οργανώνει στην πλατεία η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας. Οι σύνδεσμοι βιομηχάνων ΑΜΘ κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη κείμενο προτάσεων για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

 

Αρχίζουν το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας. Είναι αφιερωμένες στα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Την ίδια ώρα στο κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων ημερίδα με θέμα «Οι βαλκανικοί πόλεμοι και οι ελληνίδες». Την Δευτέρα θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση της Στέγης. Την Δευτέρα δίνει συνέντευξη τύπου η διοίκηση του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας. Νέο κοινωνικό ιατρείο θέλουν να δημιουργήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας. Συνεδριάζει το πρωί στη Δράμα η επιτροπή παρακολούθησης έργων του ΕΣΠΑ.

 

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΑΟΚ για το ματς της Κυριακής στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας. Χθες η ΕΠΟ όρισε τα παιχνίδια κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στην Καβάλα στις 12 Δεκέμβρη και ο επαναληπτικός στο Ολυμπιακό στάδιο την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με νέο προπονητή η Ένωση ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Νέος παίκτης θα έρθει στην ομάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης