ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, η οποία παρουσία του πρώην Νομάρχη Θόδωρου Καλλιοντζή δέχθηκε να συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει αυτή τη λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου στη Νέα Καρβάλη. Ο Μάκης Δημητριάδης ενημέρωσε για το έργο του Βιοτεχνικού Πάρκου, για το οποίο ο Θόδωρος Καλλιοντζής είπε ότι η προσπάθεια που έκανε όταν ήταν Νομάρχης θα δικαιωθεί. Χθες το απόγευμα στην Κομοτηνή συζητήθηκε σε επίπεδο Περιφέρειας ο νέος αναπτυξιακός νόμος, στην προοπτική κατάθεσης προτάσεων στο Υπουργείο προκειμένου αυτός να βοηθήσει πραγματικά τους νομούς της ΑΜΘ. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στη ΒΦΛ. Μετά την χθεσινή συνάντηση σωματείου- Μπεχράκη, δόθηκε νέο ραντεβού στις 12 Νοέμβρη. Μικρή προσέλευση χθες το απόγευμα στην πλατεία του Καπνεργάτη, στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και την διοίκηση της Ομοσπονδίας θα έχει το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Θα συζητηθεί η βοήθεια της Π.Ε. Καβάλας στους εμπόρους επαγγελματίες της πόλης εν όψει της εορταστικής περιόδου. Ανακοινώθηκε χθες από την Δ. Υγείας της Π.Ε. Καβάλας ότι αρχίζει διαδικασία απογραφής των δικαιούχων διατροφικών επιδομάτων.

 

Απέχουν σήμερα και αύριο από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι του Ν. Καβάλας. Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Αναβολή για αργότερα πήρε την Τρίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η συζήτηση του θέματος ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού της Καβάλας. Υπολογίζεται ότι το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στο τέλος του έτους με την παρουσία στην συνεδρίαση εκπροσώπων της Εγνατίας οδού, του ΤΕΕ ΑΜ αλλά και όσων διαφωνούν με το κόψιμο δέντρων. Το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή όπου κινδυνεύουν πεύκα με κόψιμο, βρέθηκαν πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων που δήλωσαν την διαφωνία τους με την επίγεια χάραξη. «Η αναβολή είναι ευκαιρία να τους πείσουμε» δήλωσε ο Βασίλης Λιόγκας ενώ ο Άρης Βέρρος έκανε λόγο για κόψιμο 3.000 πεύκων! Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η ΜΠΕ για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ στους Τοξότες. Με πρόταση του Μάκη Παπαδόπουλου, εξουσιοδοτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς να ερευνήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας την υπόθεση αξιοποίησης των κτιρίων του κάτω Νοσοκομείου και του παλαιού δικαστηρίου. Σε ποινή φυλάκισης 40 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Καβάλας 37χρονος Αλβανός που επί τρία χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη του. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ξάνθη πριν από έναν χρόνο.

 

Ιστοσελίδα που έφτιαξαν μαθητές και καθηγητές του 3ου Λυκείου Καβάλας με θέμα τον δρόμο του νερού, βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των καθηγητών στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας. 44 υποψήφιοι από 4 παρατάξεις λαμβάνουν μέρος στις εκλογές για νέα διοίκηση στις 7 Νοέμβρη. Την Παρασκευή θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για τα Λουτρά των Ελευθερών ο πρόεδρος της ΑΕΝΑΚ Γιώργος Γερομάρκος και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών που είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση. Σε μπέρδεμα μεταξύ των υπηρεσιών οφείλεται το ότι δεν είναι δικαιούχοι ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας. Το πρόβλημα επιχειρείται να ξεπεραστεί με αποστολή εγγράφων από τις δασικές υπηρεσίες στο γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή.

 

 

Ηττήθηκε η Ένωση με σκορ 79-74 από την Κοζούβ, στο τρίτο της παιχνίδι για την Βαλκανική Λίγκα. Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, πλησίασε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης. Σήμερα ο ΑΟΚ αντιμετωπίζει στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Παναιγιάλειο, για το κύπελλο Ελλάδας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης