• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Διαβουλεύσεις με σπουδαστές του ΤΕΙ άρχισε χθες η διοίκηση του ιδρύματος, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους πείσει να σταματήσουν την κατάληψη που συνεχίζεται για 7 εβδομάδες. Η διοίκηση του ΤΕΙ μετέφερε την έδρα της σε ξενοδοχείο της πόλης. Προσωρινά χθες το πρωί δόθηκε η εντύπωση ότι η κατάληψη έληξε. Χθες το μεσημέρι όμως οι σπουδαστές επανήλθαν στην κεντρική πύλη εμποδίζοντας την είσοδο στο ΤΕΙ ακόμη και στους καθηγητές. Στη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί το θέμα της εκμίσθωσης του ισόγειου καταστήματος στο Public.Οι βιβλιοπώλες προτείνουν αύξηση των εισφορών ώστε τα χρήματα από τα ενοίκια να εξασφαλιστούν για το Επιμελητήριο με αυτόν τον έμμεσο τρόπο. Σε αυτή τη περίπτωση το ισόγειο κατάστημα θα μείνει άδειο. Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στο Νοσοκομείο Καβάλας. Χθες γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Παραδόθηκε χθες στον Δήμο Καβάλας η πράξη αναλογισμού που αφορά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο παλιό Παγοποιείο στο Περιστέρι. Ο Δήμος Καβάλας προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να ξεκαθαρίσει η οικονομική πλευρά του ίδιου θέματος. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν στην Καβάλα οι 3 αντιφασιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμφώνησαν Δήμος Καβάλας και Συμπαράταξη Πολιτών.

 

Συνάντηση με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ είχε χθες στην Αθήνα ο Γιάννης Πασχαλίδης. Συζητήθηκαν οι όροι λειτουργίας των γραφείων του ταμείου σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη. Πραγματοποιείται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Από την Καβάλα ομιλητές θα είναι ο Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος. Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ Κυριάκο Βιρβιδάκη και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Την Τετάρτη 24 Απριλίου κάνει εκλογές για νέα 7μελή διοίκηση το σωματείο ιδιοκτητών Ταξί Νομού Καβάλας. Συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Την ίδια περίπου ώρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Παράσταση στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα κάνουν το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Καβάλας. Διαμαρτύρονται για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής.

 

Αρχίζουν το βράδυ στο Όσκαρ εκδηλώσεις του μουσικού σχολείου. Η σημερινή είναι αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη. Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Ιορδανίδου βρέθηκε χθες στο 10ο δημοτικό σχολείο όπου συνάντησε μαθητές και από το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Εκτονώνεται η κατάσταση στον ΑΟΚ. Πείσθηκαν οι ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν κανονικά στην αναμέτρηση της Κυριακής στη Δράμα. Ανακοίνωση κατά του Γιώργου Τσοκτουρίδη εξέδωσε χθες η Λέσχη Φιλάθλων. Υπέρ των παικτών και ο ΣΦΑΟΚ. Χωρίς προβλήματα και απόντες συνεχίζει την προετοιμασία της η Ένωση για το ματς του Σαββάτου με τον Κολοσσό Ρόδου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης