• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Νέα αλλαγή δεδομένων στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, ο πρόεδρος του οποίου παραιτείται αλλά λίγο πριν –μαζί με το συμβούλιο- αποφασίζουν η απαλλοτρίωση στην δημοτική έκταση πλησίον του νέου λιμανιού να αφορά 17 στρέμματα και όχι 74. Αυτή την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία χθες βράδυ η διοίκηση του οργανισμού. Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται και συμφέροντα ιδιωτών ενώ το εκτελούμενο έργο στο νέο λιμάνι κινδυνεύει μετά την απόφαση, ακόμη περισσότερο. Σήμερα στις 11 το πρωί ο Αδάμ Κοσμίδης θα δώσει συνέντευξη τύπου. Άτυπη συνέλευση θα γίνει αύριο το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας αφού αυξάνονται οι πιέσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων. Μια τέτοια εξέλιξη θα μείωνε ως και 90% τους έκτακτους καθηγητές που απασχολούνται στο ίδρυμα. Γενικότερη ανησυχία για το μέλλον του ΤΕΙ Καβάλας μιας και έπεται συνέχεια με το πρόγραμμα συγχωνεύσεων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων που ετοιμάζει επιτροπή του ίδιου υπουργείου. Χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο 6ο Λύκειο η διοίκηση της ΕΛΜΕ, γονείς, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και καθηγητές. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα του 4ου ΕΠΑΛ. Συνεχίζονται με στάση εργασίας οι κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση μπροστά από την κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου.

 

Ιδιώτης στο Κρυονέρι έκλεβε ρεύμα από την ΔΕΗ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 10 ετών. Η υπόθεση μετά από μήνυση της ΔΕΗ, οδηγήθηκε χθες στην δικαιοσύνη. Την Τρίτη η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβε στη Χρυσούπολη 53χρονο, διαχειριστή ιστοσελίδας δια της οποίας οι επισκέπτες «κατέβαζαν» τραγούδια, ταινίες και προγράμματα δωρεάν. Την Ιχθυόσκαλα Καβάλας επισκέφθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Διαπίστωσε ότι το έργο ανακαίνισης των εγκαταστάσεων εξελίσσεται πολύ αργά. Άρχισε το έργο του Δήμου Παγγαίου για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Οφρυνίου. Βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ άφησε για μία περίπου ώρα χωρίς ρεύμα χθες το πρωί το Διοικητήριο. Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε προβλήματα και στην λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του κτιρίου. Με μικρή συμμετοχή έκαναν χθες νέα διαμαρτυρία οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας. Τους συμπαραστάθηκε με την παρουσία της σε αυτή η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στέλλα Γκανιάτσου. Σήμερα στις 2 το μεσημέρι αναμένεται στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Άκουα Μαρία», το οποίο αντικαθιστά τον «Ταξιάρχη» που είναι εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης.

 

Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση της HELMEPA που θα λειτουργεί το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Από σήμερα την έκθεση θα επισκέπτονται μαθητές δημοτικών σχολείων. Εκδήλωση για τα παιδιά προετοιμάζει στο Παληό ο ιερός ναός κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το Σάββατο στην Νέα Πέραμο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου η ποιητική συλλογή της Τάνιας Ρούμκου.

 

Ηττήθηκε χθες το απόγευμα ο ΑΟΚ με 1-0 από τον Απόλλωνα Αθηνών. Το γκολ προήλθε από λάθος του Μανώλη Αποστολίδη. Ο ΑΟΚ έκανε ευκαιρίες αλλά πάλι δεν έβαλε γκολ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Παπακωνσταντίνου στηρίζει τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Γαλάνη. Η Ένωση συνεχίζει την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ίκαρο. Νέα αναβολή, για τον Φεβρουάριο, πήρε χθες η δίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης