• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Η πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας εδώ και τριάντα χρόνια που αυτό ισχύει ήταν το θέμα εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου, χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Όλοι παραδέχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα, «το Ε.Σ.Υ. βουλιάζει, μαζί του κι εμείς» είπε ο Ξενοφώντας Κροκίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε στήριξη του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου. Στην εκδήλωση δεν παρέστη ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών. Άγνωστοι δράστες έκλεψαν το βράδυ της Τρίτης από το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Νέας Καρβάλης 10 λαπτοπ και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα δύο σχολεία δεν διαθέτουν φύλακα. Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε συμμετοχή τους πολίτες στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο Πάρκο Φαλήρου. Χθες βράδυ ο Γιώργος Καλαντζής ανακοίνωσε ότι με απόφαση του κ. Δένδια ενισχύεται το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας με 5 νέα οχήματα και 4 μοτοσικλέτες. Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας θα έχει σήμερα ο Ντίνος Κλειτσιώτης σχετικά με το κάτω Νοσοκομείο. Έρευνα της Κτηματικής Υπηρεσίας το 2011 απέδειξε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας για το ακίνητο. Δήμος Καβάλας και Νοσοκομείο θα συνεργαστούν για να καθαριστεί το ίδιο κτήριο.

 

Στις 2 το μεσημέρι στη Δ. Βιβλιοθήκη θα γίνει μία ακόμη σύσκεψη φορέων για τον αγωγό ΤΑΡ. Αύριο αγρότες του Νομού Καβάλας θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ. Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα μπει συνολικό ποσό 398.000 ευρώ. Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε ερώτηση για τα βιβλία εσόδων- εξόδων των αγροτών. Περισσότερους από 220 τόνους λάδι εξήγαγε πέρσι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιμεναρίων σε Κίνα και Ιταλία. Την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανή η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Άρη Γιαννακίδη. Αύριο το απόγευμα στη Καβάλα ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Δήλωση υπέρ της Δήμητρας Τσανάκα έκανε χθες ο Κώστας Αντωνιάδης. Συνέντευξη τύπου δίνει τη Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος. Ανακοίνωση υπέρ των ναυτεργατών που δικάζονται τη Δευτέρα εξέδωσε το ΠΑΜΕ Καβάλας. Ψήφισμα με ίδιο περιεχόμενο από το δημοτικό συμβούλιο της Θάσου.

 

Σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Παιδόπολη πρίγκιπας, απόγονος του Μωχάμετ Άλι. Χθες ο Δήμος Παγγαίου έκοψε την βασιλόπιτα της νέας χρονιάς για τους εργαζόμενους του και τα μέλη του ΚΑΠΗ. Η Νίκη Ανέστη είναι νέα πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Νέστωρ». Το Επιμελητήριο περιμένει μέχρι τη Δευτέρα 27 Γενάρη επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θέλουν να προβληθούν στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Οριστικά το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου η 9η Αλφαβητοπαρέλαση.

 

Ούτε χθες η ΠΑΕ ΑΟΚ ασχολήθηκε με τα χρέη της σε Δήμο Καβάλας, ΙΚΑ, εφορία. Υπάρχει ωστόσο κινητικότητα μεταξύ των παραγόντων. «Παγωμένες» οι μεταγραφές. Παραμένει πρόεδρος των βετεράνων αθλητών στίβου η Χρύσα Περδίκη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης