ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Οικογενειακά και πολύ ήσυχα ήταν τα φετινά Χριστούγεννα για τους κατοίκους του Νομού Καβάλας. Από σήμερα Πέμπτη η αγορά λειτουργεί πάλι σε εορταστικούς ρυθμούς, αρχίζουν πάλι οι εκδηλώσεις την ώρα που το δύσκολο 2012 οδεύει προς το τέλος του. Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, όπου θα συζητηθεί εκ νέου το αίτημα του καταστήματος Τζάμπο να λάβει άδεια και να μπορεί να πουλά συσκευασμένα γλυκά. Παρόντες στην συνεδρίαση και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Σήμερα ή αύριο θα υπογραφεί νέα σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στη ΒΦΛ. Μετά την συνάντηση της Δευτέρας, έμειναν μόνο οι τελικές διορθώσεις στο κείμενο της σύμβασης. Κινητικότητα διαπιστώνεται σε κυβερνητικό επίπεδο σχετικά με την υπογραφή παράτασης της σύμβασης για την εκμετάλλευση των υφιστάμενων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στον κόλπο της Καβάλας. Δεν αποκλείεται σύντομα το θέμα να λήξει θετικά για την Καβάλα Όιλ και την Ενεργειακή Αιγαίου. Σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο Καβάλας και το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου υπάρχουν πολλά θέματα γνωμοδοτήσεων επί μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θα συζητηθεί επίσης η συνέχιση εκτέλεσης μαθητικών δρομολογίων από ΚΤΕΛ και Ταξί ως αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αύριο συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο προϋπολογισμός του 2013.

 

Πτώμα άγνωστου άνδρα σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε το πρωί των Χριστουγέννων στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Καρνάγιο. Ο ιατροδικαστής εικάζει ότι το πτώμα είναι πιθανό να ανήκει σε αγνοούμενο από τις αρχές του μήνα τούρκο ψαρά. Την ίδια μέρα η Ασφάλεια Καβάλας συνέλαβε 30χρονο για κατοχή μικρής ποσότητας ηρωίνης. Σήμερα και αύριο το πρωί στο στέκι της Νέας Πόλης εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από την συνδικαλιστική παράταξη δασκάλων Αριστερή Ενωτική Κίνηση. Το μεσημέρι εορταστικές εκδηλώσεις στην Λυδία. Το απόγευμα στον πολυχώρο «Σήματα Καπνού» εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μετά τις γιορτές θα μοιραστούν τρόφιμα στους πολύτεκνους του Νομού Καβάλας από τον τοπικό σύλλογο.

 

Συνεχίζονται σήμερα το βράδυ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Στο κτίριο της παλιάς μουσικής παρουσιάζεται η οπτικοακουστική παράσταση «Το ημερολόγιο έδειχνε Χριστούγεννα». Το πρωί του Σαββάτου στους πεζόδρομους η καθιερωμένη γιορτή του συλλόγου αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Καβάλας. Συνεχίζονται ως την Κυριακή οι αγώνες σκάκι που οργανώνει ο τοπικός σύλλογος στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. Πρόκειται για το 29ο κύπελλο Χριστουγέννων. Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Πάνου Σταυρίδη με τίτλο «Κι άλλες ψυχής πενιές».

 

Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι αθλητές τόσο του ΑΟΚ όσο και της Ένωσης. Για τον ΑΟΚ ενδιαφέρον έχουν οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν. Στην Ένωση, σήμερα ή αύριο θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις ο νεοαποκτηθείς Κιερόν Ατσάρα. Από αύριο η Ένωση οργανώνει στα γήπεδα της Καλαμίτσας και των Ποταμουδίων τουρνουά μπάσκετ για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης