• 17 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

4 συστεγασμένες κτηνοτροφικές μονάδες στην Κεραμωτή κηρύχθηκαν μολυσμένες καθώς σε αυτές διαπιστώθηκε η ασθένεια της ενζωοτικής λεύκωσης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος υπέγραψε απόφαση λήψης συγκεκριμένων μέτρων μεταξύ των οποίων προβλέπεται η θανάτωση 40 περίπου ζώων. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη νόσος εμφανίζεται στην ΑΜΘ. Χωρίς την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Μιχάλης Τσοκτένογλου, δεν εξασφάλισε τα 3/5 των περιφερειακών συμβούλων η πρώτη σε ψήφους Ευθυμία Κορέα. Μελέτες ετοιμάζει η ΔΕΥΑΚ προκειμένου πρώτα το Ζυγό, αμέσως μετά και άλλα χωριά του πρώην Δήμου Φιλίππων να υδροδοτηθούν από το Κεφαλάρι. Οι γεωτρήσεις που σήμερα εξυπηρετούν αυτή τη περιοχή θα πάψουν να λειτουργούν. Γενική είναι η κινητοποίηση φορέων και παραγόντων της Καβάλας να μην μείνει ούτε μία μέρα χωρίς πλοηγό το κεντρικό λιμάνι. Η προθεσμία που έχουν στη διάθεση τους λήγει στις 16 Μαρτίου. Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για το αίτημα θεώρησης βιβλιαρίων του ΤΕΒΕ ασφαλισμένων που λόγω της κρίσης δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα το ΚΚΕ οργανώνει συγκέντρωση κατά των μνημονίων στην πλατεία Καπνεργάτη. Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά χθες βράδυ σε σύγκρουση επιβατικού αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα στο κέντρο της πόλης. Ο Χρήστος Λάσκος μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά το απόγευμα σε εκδήλωση στο Στέκι της Νέας Πόλης. Ικανοποιημένος δηλώνει ο Γιάννης Πασχαλίδης επειδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ικανοποίησε αιτήματα του που αφορούν χρηματοδότηση έργων στο Νομό Καβάλας. Μια σακούλα με σκουριασμένα φυσίγγια στρατιωτικού όπλου βρέθηκε τυχαία σε αποθήκη της ΔΕΥΑΚ στο κτίριο της Λορντ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία. Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ επειδή δεν πληρώθηκαν το 15νθημερο που τους υποσχέθηκε η διοίκηση της επιχείρησης. Ανακοίνωση διαμαρτυρίας θα εκδώσει η ΕΛΜΕ Καβάλας για τα κενά καθηγητών στο Ειδικό Γυμνάσιο που λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη. Ούτε χθες βρέθηκε λύση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 20 μέρες σχετικά με τη μη εκτέλεση δρομολογίων από το πλοίο Ταξιάρχης.

 

Σήμερα το πρωί εκπρόσωποι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα βρίσκονται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο. Ξαναρχίζουν από σήμερα το βράδυ στο Αμφιθέατρο οι παραστάσεις του έργου «Αυτοί οι άσχημοι» της ερασιτεχνικής ομάδας Άνω Θρώσκω.  Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας με προβολή ταινίας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας και το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων.

 

Η Ένωση νίκησε χθες σε φιλική αναμέτρηση τον ΚΑΟΔ 66-65. Το Σάββατο είναι πολύ πιθανό να γίνει στη Θεσσαλονίκη η αναμέτρηση του Άρη με τον Άρη Ακροποτάμου. Ο Ματθαίος Βουρνέλης από τη Θεσσαλονίκη σφυρίζει την αναμέτρηση του ΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη.

 

 

Διαβάστε επίσης