ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΗ 2015

Ο έλληνας Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι αρμόδιος να εγκρίνει το αίτημα για την βίζα των 72 ωρών,  αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες. Αυτή την απάντηση δίνει η Περιφέρεια ΑΜΘ σε συνέχεια της απάντησης Βρούτση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο για την βίζα των 72 ωρών συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποσχέθηκε στον Γιώργο Παυλίδη καλύτερη και ταχύτερη λειτουργία των ελέγχων στον συνοριακό σταθμό των Κήπων.

 

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την εξασφάλιση αποζημιώσεων από την Ε.Ε. όσον αφορά τα πλημμυρισμένα Τενάγη των Φιλίππων. Σήμερα στον Έβρο ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Προετοιμάζεται η ΕΛΜΕ Καβάλας για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, η ψηφοφορία θα γίνει σε Καβάλα και Θάσο την Τρίτη. 20χρονος οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε σοβαρά χθες το πρωί στην Χρυσούπολη. Ανήλικος συνελήφθη επειδή αποπειράθηκε να κλέψει από κατάστημα ζευγάρι παπούτσια. Ο γνωστός γερμανός οικονομολόγος Χάϊνερ Φλάσμπεκ θα μιλήσει αύριο σε συνέδριο στο ΤΕΙ. Ο κ. Φλάσμπεκ μελέτησε το σενάριο εξόδου της Κύπρου από την ζώνη του ευρώ. Στην σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων θα κριθεί αν οι αποθήκες στην πλατεία Μακέδου είναι μνημεία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με την οποία οι δημοτικοί υπάλληλοι θα εισέπρατταν χρήματα για το γάλα που δεν τους μοιράστηκε το 2014. Μετά από επιστολή της Δημάρχου στον Αστυνομικό Διευθυντή άρχισαν χθες περιπολίες αστυνομικών στους πεζόδρομους. Πετυχημένη η στάση εργασίας που έκαναν χθες οι γιατροί του Νοσοκομείου επειδή εφημερίες 5 μηνών δεν έχουν πληρωθεί.

 

Στην Καβάλα θα είναι σήμερα το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Λευθέρης Αυγενάκης. Ο κ. Γεωργιάδης μιλά το απόγευμα σε κομματική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας. Η Δημωφέλεια υποδέχθηκε χθες στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Άλμπατρος, το πρώτο της Καλοκαιρινής περιόδου. Επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου το Σάββατο. Ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει καθαριστεί εσωτερικά η καπναποθήκη του ΤΕΥΑΚΕ. Πρόθεση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης είναι να βρει ιδιώτη να το νοικιάσει.

 

Παρουσιάζονται το απόγευμα σε διαφορετικές εκδηλώσεις το νέο βιβλίο του Θόδωρου Γρηγοριάδη και το βιβλίο της Τατιάνας Αβέρωφ με θέμα τον πατέρα της, Ευάγγελο Αβέρωφ. 14 με 24 Μάη η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Δάφνες και Πικροδάφνες» θα παρουσιαστεί στο θέατρο Θησείο στην Αθήνα.

 

Το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας κατέκτησε χθες ο Νέστος, νίκησε 2-0 στην Καρδίτσα την Ραφήνα. Ο διαιτητής Παπαγεωργίου από την Αθήνα σφυρίζει το ματς της Κυριακής του ΑΟΚ με τον Άρη. Θα απουσιάσει ο τραυματίας Χάρης Παππάς.

 

Διαβάστε επίσης