ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ 2013

Σταμάτησαν να εκπέμπουν από χθες το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι τηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ. Πολίτες και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στον σταθμό της ΕΡΑ Καβάλας, στην περιοχή του Αγίου Λουκά. «Εμείς σήμερα θα πάμε κανονικά στη δουλειά» δήλωναν οι 11 εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Καβάλας. Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών διακόπτει τη λειτουργία της η εφορία της Θάσου που συγχωνεύεται με αυτή της Καβάλας. Η εφορία στη Θάσο θα λειτουργήσει μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Έντονη η αντίδραση και η διαφωνία των λογιστών φοροτεχνικών, έστειλαν επιστολή στον κ. Στουρνάρα. Λόγω της μετακόμισης της Δ.Ο.Υ. Θάσου και της εγκατάστασης του νέου TAXIS η εφορία της Καβάλας θα είναι κλειστή από την 1η Ιουλίου για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς έγινε χθες στο Δημαρχείο. Ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία, το Επιμελητήριο ενημερώθηκαν για τη νέα διαδικασία διαγωνισμών- προμηθειών που αποκλείει τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς. Ομάδα 7 ατόμων ηλικίας από 15 έως 17 ετών, έκαναν κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα στην Καβάλα. Οι πράξεις τους εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια. Χθες η ΔΕΗ εντόπισε τρεις περιπτώσεις ρευματοκλοπών. Δύο σε διαμερίσματα, μία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Νωρίς σήμερα το πρωί η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας πραγματοποιεί διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ομονοίας. Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Το απόγευμα κοινή εκδήλωση μηχανικών δικηγόρων με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣτΕ Κωνσταντίνο Μενουδάκη. Από σήμερα πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους του Νομού. Η Καβάλα κινδυνεύει να χάσει την έδρα της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος. Πλευρικά διόδια στον κόμβο της Μουσθένης ετοιμάζει η Εγνατία οδός. Συνεδρίασε χθες βράδυ η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Θεαματική πρόοδο σημειώνουν τα έργα στο φράγμα του Μαρμαρά. Το έργο τελειώνει αρχές του 2014. Την ερχόμενη εβδομάδα εκλέγεται ο νέος γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Τον Αύγουστο- με καθυστέρηση 5 μηνών- θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες του Δήμου Καβάλας. Θέμα καθαριότητας εντοπίζεται στο λιμάνι των Ελευθερών. Στην Κομοτηνή σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν. Ηλεκτρονικό ποινικό μητρώο αποκτά η Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Καβάλας. Τα τοπικά συμβούλια στη Θάσο συνεδριάζουν για να δηλώσουν την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ δύο ακτών και της μαρίνας στον Λιμένα.

 

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στην Λέσχη Αξιωματικών έκθεση του Πολεμικού Μουσείου με θέμα τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία πριν την απελευθέρωση. Το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός Καβάλας συμμετέχει στο 2ο Αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην παραλία.

 

Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση στα διοικητικά του ΑΟΚ με πολλές φήμες και τίποτα επίσημο ή οριστικό. Νέα σενάρια παρατείνουν την περίοδο αναμονής και στις πρώτες μέρες του Ιούλη. Συνέντευξη τύπου δίνουν το απόγευμα οι εκπρόσωποι του ΝΟΚ για την διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας το Καλοκαίρι του 2015.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης