• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ 2013

Η χθεσινή διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου σχετικά με την λειτουργία των διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Μουσθένης, ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία αντίδραση των τοπικών φορέων. Συνέχεια θα δοθεί σήμερα σε σύσκεψη που οργανώνει το μεσημέρι στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Για τον ίδιο λόγο έγινε χθες συνάντηση εκπροσώπων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Καβάλας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ κ. Λάζαρο Βασιλειάδη. Θετικά είναι τα μηνύματα από το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» και το ΤΕΙ Καβάλας. Τον Υπουργό Παιδείας συνάντησε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Σήμερα συνέλευση στο ΤΕΙ για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η κατάληψη. Το ΤΕΙ Καβάλας είναι κλειστό εδώ και μία εβδομάδα. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ενέκρινε χθες το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου του Περιγιαλίου. Για να συνεχιστεί η διαδικασία στο Κτηματολόγιο πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί όλο το σχέδιο Περιγιαλίου. Παράταση λειτουργίας ως τις 17 Ιουνίου έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες των νησιών. Η απόφαση αφορά και την εφορία της Θάσου. Φήμες ότι τον Απρίλιο σταματά τη λειτουργία του το ΙΚΑ στα Λιμενάρια. Συνεδρίασε χθες το Κ.Α.Σ. αλλά δεν ασχολήθηκε με τα Λουτρά των Ελευθερών.

 

Με νέα ανακοίνωση της η Ενεργειακή Αιγαίου συνεχίζει να συνδέει την πληρωμή των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των μισθών που οφείλει στους εργαζόμενους, με την πώληση του πετρελαίου που είναι αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις της Καβάλα Όιλ. Την ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος στην Επιτροπή της Βουλής την έγραψε η Ενεργειακή, επανέλαβε χθες ο Βαγγέλης Παππάς. Γενική συνέλευση το απόγευμα του Εμπορικού Συλλόγου. Θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Περιορισμένης έκτασης εργασίες στην ταράτσα του Πυθαγόρα άρχισε χθες ο Δήμος Καβάλας. Δεν επηρεάζεται η δραστηριότητα εντός του κτιρίου. Η Π.Ε. Καβάλας εξέδωσε απόφαση για να ξαναρχίσει το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Ορφανού. Η απόφαση αφορά την ανάδοχο εταιρία που οφείλει να επανέλθει στο έργο εντός ενός μηνός. Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες της Αστυνομίας για τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν προχθές το βράδυ στα γραφεία της Χ. Αυγής και της Πατριωτικής Κίνησης. Εκλογική γενική συνέλευση σήμερα το απόγευμα για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Καβάλας.

 

Συνεχίζονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τα σεμινάρια τοπικής ιστορίας. Θέματα που θα αναπτυχθούν σήμερα το απόγευμα είναι η δεύτερη Βουλγαρική κατοχή και η ιστορία του προσκοπισμού. Το απόγευμα εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για τα βλαστοκύτταρα. Το 2ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιων Παιχνιδιών και Παιχνιδογνωσίας θα γίνει στην Δ. Καπναποθήκη το τριήμερο Παρασκευή Σάββατο Κυριακή.

 

Κρίσιμο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου παίζει στις 4 το απόγευμα ο ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη». Πιθανή η συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Γρηγόρη Παπαδόπουλου. Εκτός αποστολής ο Ντος Σάντος. Η Ένωση ηττήθηκε χθες στην Βουλγαρία από την Λέφσκι με σκορ 78-73.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης