• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ 2013

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα το νέο μηχανογραφικό, με βάση το οποίο θα επιλέξουν σχολές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι φετινοί απόφοιτοι των Λυκείων. Από αυτό προκύπτει ότι στο ΤΕΙ Καβάλας δημιουργείται ένα νέο τμήμα Πληροφορικής, στο οποίο θα συνυπάρχουν η Διαχείριση Πληροφοριών και η Βιομηχανική Πληροφορική. Όσο για το τμήμα Μηχανολογίας, αυτό γίνεται τμήμα κατεύθυνσης στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου- Φυσικού Αερίου. Σήμερα στο ΤΕΙ θα κριθεί αν θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη. Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το τρέχον 6μηνο. Ξαναρχίζουν το πρωί τα έργα για την κατασκευή διοδίων πλησίον της Μουσθένης, στην Εγνατία οδό. Ο Δήμος Παγγαίου ζητά νέα διακοπή των εργασιών μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό. Κανονικά μέσω του ΑΤΜ γίνεται η μισθοδοσία των εργαζόμενων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Το ΚΤΕΛ συνεργάζεται με την πρώην Marfin, η οποία είναι κλειστή και σήμερα. Επιμένει στις απόψεις της και στην παρουσία της στην Καβάλα η Ενεργειακή Αιγαίου. Αυτό προέκυψε χθες, από την συνέντευξη τύπου του Μαθιού Ρήγα. Ο κ. Ρήγας επαναλαμβάνει ότι δεν θα πληρωθούν άμεσα τα χρέη στους εργαζόμενους και στις τοπικές επιχειρήσεις. Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Καβάλα Όιλ. «Συνεχίζουν να συζητούν με αυτόν που χαρακτηρίζουν επενδυτή φάντασμα» είπε χθες για την Ενεργειακή ο Βαγγέλης Παππάς.

 

Σύσκεψη για θέματα του πρωτογενούς τομέα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Βαβία θα γίνει το πρωί στο Διοικητήριο. Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα επιδιώξει να έχει σήμερα ο Γιώργος Καλαντζής. Έγινε χθες ενημέρωση άνεργων μηχανικών και γεωτεχνικών για το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ. Το απόγευμα εκδήλωση της Ιατρικής Εταιρίας. Αύριο ίδια εκδήλωση για δικηγόρους αλλά κι όσους ενδιαφέρονται για το εμπόριο. Ο Υποστράτηγος Σπύρος Δαβιτίδης είναι ο νέος διοικητής της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων που εδρεύει στην Καβάλα. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών. Συνέλευση και εκλογή νέας διοίκησης σήμερα το απόγευμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας.

 

Ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος θα μιλήσει στην Καβάλα, σε εκδήλωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, την Δευτέρα 1η Απριλίου. Η Κατερίνα Τσέκου μιλά το απόγευμα στα σεμινάρια τοπικής ιστορίας στην Δ. Βιβλιοθήκη. Μαθητές της Β’ Τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου διαθέτουν την εφημερίδα που έφτιαξαν, τα έσοδα από την οποία θα χρησιμοποιήσουν για την ενίσχυση των παιδιών που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη.

 

Κανονικά προπονήθηκαν χθες το μεσημέρι οι παίκτες του ΑΟΚ, η απεργία των οποίων έληξε. Απέσυρε χθες βράδυ το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ ο Χρήστος Παρασκευάς. Κατά τον Γιώργο Τσοκτουρίδη ζωηρό είναι το ενδιαφέρον Κύπριων επιχειρηματιών. Αγώνας δρόμου για τον Μιλόσεβιτς ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αγωνιστεί στο ματς της Ένωσης με τον ΚΑΟΔ το Σάββατο το απόγευμα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης