• 18 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Εκπρόσωποι όλων των Επιμελητηρίων της Καβάλας και της Δράμας συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο πλαίσιο προετοιμασίας αναπτυξιακού συνεδρίου για τους δύο Νομούς. Η πρωτοβουλία ανήκει στο ΤΕΕ ΑΜ. Το αναπτυξιακό συνέδριο θα γίνει είτε το Καλοκαίρι, είτε το Φθινόπωρο. Θα εξετάσει γενικά αλλά και ειδικότερα θέματα όπως οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, οι συχνά προτεινόμενες επενδύσεις τόσο στην Καβάλα όσο και στην Δράμα. Έληξε χθες η κατάληψη στο ΤΕΙ Καβάλας. Διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες. Ουσιαστικά τα μαθήματα θα ξαναρχίσουν αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης το Υπουργείο Παιδείας έστειλε στο ΣτΕ προεδρικά διατάγματα για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Αύριο το βράδυ θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Θα γίνει συζήτηση για την μίσθωση του ισόγειου καταστήματος στο Public. Επιμένουν στην πρόταση τους οι βιβλιοπώλες. Δεν υπάρχει προς το παρόν απόφαση επί της ένστασης που κατέθεσε για την διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού η εταιρία που εκπροσωπείται από την Μαρία Κοζανίδου. 15 ημέρες πριν το Πάσχα το κατάστημα Τζάμπο στον Αμυγδαλεώνα μπορεί να πουλά σοκολάτες κι αναψυκτικά. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Σάββας Εμφιετζής. Όπως εξήγησε υπάρχει σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Καβάλας, στηριγμένη σε παλιότερη δικαστική απόφαση.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Την ίδια ώρα στη Δ. Βιβλιοθήκη επαγγελματίες ενημερώνονται για τα προγραμματισμένα δημοτικά έργα στις οδού Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου. Το απόγευμα σύσκεψη του ΠΑΜΕ Καβάλας για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας ενέκρινε χθες τους όρους του διαγωνισμού για την ανακαίνιση και τη λειτουργία από ιδιώτη του «Διόνυσου». Ακυρώθηκε λόγω ασάφειας στην διακήρυξη ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση της αίθουσας τελετών των Δημοτικών Κοιμητηρίων. Σε ποσοστό 90% συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία οι εφοριακοί της Καβάλας. Με επιτυχία έγινε χθες στον Μπάτη ημερίδα της Δ.Ο.Ε. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. «Υποχωρεί το υπουργείο» διαπίστωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κομνηνός Μαντάς. Νέα διοίκηση εκλέγουν το απόγευμα τα μέλη του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Νομού Καβάλας. Οι καθηγητές γυμνασίων λυκείων ψηφίζουν σήμερα τους αντιπροσώπους τους στην συνέλευση της ΟΛΜΕ. Πιστώσεις ίδιες με πέρσι θα έχουν στη διάθεση τους οι φορείς του Νομού για την αντιπυρική περίοδο. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Μακεδονίας Θράκης Κώστας Κοκολάκης είπε στη χθεσινή σύσκεψη ότι το φετινό Καλοκαίρι θα είναι ήπιο από πλευράς καιρικών φαινομένων.

 

Προς τιμήν του Βασίλη Σαμέρκα και του Τάσου Βασιλειάδη, που έκαναν σημαντικές δωρεές στην πόλη, ο Δήμος Καβάλας οργανώνει το απόγευμα εκδήλωση στη Δ. Βιβλιοθήκη. Εκεί αργότερα σήμερα το βράδυ θα γίνει εκδήλωση για τον συγγραφέα Θόδωρο Γρηγοριάδη. Ξαναρχίζουν από σήμερα το βράδυ οι θεατρικές παραστάσεις της Θεατρικής Μηχανής στο Αμφιθέατρο. Παρουσιάζεται το έργο «Πάλι αυτός ο τύπος με τα κόκκινα».

 

Με στόχο τη νίκη η οποία του λείπει από τις 13 Μαρτίου, ο ΑΟΚ υποδέχεται στις 4 το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» μια από τις τελευταίες ομάδες της Β’ Εθνικής. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Θανάσης Σέζος προέρχεται από το Κιλκίς. Η Ένωση θα παίξει την Κυριακή στην Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

 

 

Διαβάστε επίσης