• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Με άνεση και μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να εγκριθεί σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Κομοτηνή η πρόταση παραχώρησης του Εκθεσιακού Κέντρου Νέας Καρβάλης στο Επιμελητήριο. Αυτό φάνηκε και χθες το απόγευμα, σε συνάντηση περιφερειακών συμβούλων από την Καβάλα στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά. Μόνο ο Χρήστος Ποτόλιας επιμένει σε αρνητική ψήφο. Στη διαιτησία προσφεύγουν Δήμος Καβάλας και ΔΕΠΟΣ σχετικά με τους οικονομικούς όρους διάλυσης της μεταξύ τους κοινοπραξίας. Σχετική συνάντηση έγινε χθες στο Δημαρχείο. Ο Δήμος Καβάλας ζητά 2 εκ ευρώ από τη ΔΕΠΟΣ κι η ΔΕΠΟΣ 500.000 ευρώ από τον Δήμο. Αντί του ποσού των 3,5 εκ ευρώ πωλείται το Φιδονήσι. Αυτό αναφέρει ενημερωτικό έντυπο της εταιρίας που ανέλαβε την διαχείριση του νησιού. Άγνωστη η ταυτότητα των ελλήνων σημερινών του ιδιοκτητών. Συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Καβάλας αγωγή 30 πρώην εργαζόμενων που ζητούν από τη ΒΦΛ συνολικές αποζημιώσεις 1,6 εκ ευρώ. Παρόμοια αγωγή για συνταξιούχους του 2012 θα συζητηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο. Δεν αναγνωρίζει το χρέος της η ΒΦΛ που στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν είχε μάρτυρα να καταθέσει υπέρ των απόψεων της. Κρίσιμη γενική συνέλευση πραγματοποιεί στις 6.30 το απόγευμα στο Όσκαρ ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Τα μέλη του συζητούν για την Κυριακάτικη αργία και τα χρέη στον ΟΑΕΕ.

 

7 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Καβάλας δεν λειτούργησαν χθες επειδή σε αυτά έγινε κατάληψη. Υπέρ της κατάληψης του 6ου Γυμνασίου ο σύλλογος γονέων του σχολείου. Μικρά ποσοστά συμμετοχής στη χθεσινή απεργία δάσκαλων και καθηγητών. Συνεδριάζει το μεσημέρι η τοπική κοινότητα Καβάλας. Δημοπρατήθηκε χθες το δημοτικό έργο στις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού. Μεγαλύτερη έκπτωση από την εταιρία Στυλιανίδη σε ποσοστό 43%. «Παγώνει» προσωρινά το θέμα της μεταφοράς του νηπιαγωγείου του Δάτου στο Πολύστυλο. Στην Τουρκία θα βρίσκεται από σήμερα ο Γιώργος Καλαντζής για τις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη» Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Εταιρία σεκιούριτι θα αναλάβει την φύλαξη του δικαστικού μεγάρου κατά τις νυχτερινές ώρες.

 

Σήμερα το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται το βιβλίο του Ιωάννη Παρίση «Η καθ’ υμάς θάλασσα». Ιερατική σύναξη πραγματοποιεί σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Το αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας οργανώνει πρόγραμμα ενημέρωσης για μαθητές δημοτικών σχολείων. Αύριο Πέμπτη αναμένεται στην Καβάλα ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο.

 

Οι φίλοι της Ένωσης έχουν το απόγευμα την ευκαιρία να δουν αγωνιζόμενη την καινούργια ομάδα σε φιλικό παιχνίδι με τον Ίκαρο Σερρών. Η φιλική αναμέτρηση αρχίζει στις 5.15 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Στον ΑΟΚ γίνεται μεγάλη προσπάθεια προώθησης των εισιτηρίων διαρκείας ώστε η ΠΑΕ να έχει τα πρώτα της έσοδα. Στις προπονήσεις δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

 

 

Διαβάστε επίσης