• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή των εργαζομένων και των επαγγελματιών –μικρομεσαίων στην σημερινή πανελλαδική απεργία, σε τοπικό επίπεδο. Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν στις 9 το πρωί μέσα και έξω από το Νοσοκομείο. Κορυφώνονται στις δύο πλατείες, στις 11 το πρωί ενώ θα ακολουθήσουν και πορείες στο κέντρο της πόλης. Σήμερα θα είναι κλειστή η αγορά, προβλήματα θα παρουσιαστούν στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Η απεργία των εφοριακών συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο. Κινητοποίηση κατά της συνεδρίασης της νέας διοίκησης του ΤΕΙ στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ιδρύματος κάνουν το πρωί σπουδαστές της ΚΝΕ. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσεται θετικά για την Καβάλα Όιλ το θέμα της ανανέωσης των αδειών επί των υφιστάμενων κοιτασμάτων. Η σχετική τροπολογία εισάγεται στη Βουλή. Προβλέπει παραχώρηση των δικαιωμάτων για ακόμη 25 χρόνια. Παρεμβάσεις προς τον ΕΛΓΑ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έκαναν και συνεχίζουν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Αρχέλαος Γρανάς. Ζητούν δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών του Παγγαίου, των οποίων η σουλτανίνα υπέστη ζημιά από τον παρατεταμένο καύσωνα.

 

Η Ασφάλεια Καβάλας συνέλαβε χθες στην πόλη της Καβάλας 50χρονη Γαλλίδα σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται ότι έφερε παράνομα στην Καβάλα το 15χρονο παιδί της. Χθες συνελήφθη επιχειρηματίας στο Παγγαίο, κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή αξίας 13.000 ευρώ. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε την σύλληψη 60χρονης, πρώην διαχειρίστριας σούπερ μάρκετ, λόγω χρέους στην εφορία 500.000 ευρώ. Η Π.Ε. Καβάλας ετοιμάζει το κείμενο της διακήρυξης για την ενοικίαση του Εκθεσιακού Κέντρου σε ιδιώτη. Ταυτόχρονα πιέζει το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών. Η ΔΕΥΑ Παγγαίου διέψευσε χθες τον Παράσχο Σιμούδη που υποστήριξε ότι ακόμη και σήμερα υπάρχει αυξημένο αρσενικό στο νερό της Νικήσιανης και την Γεωργιανής. Στις 22 Μαρτίου του 2013 δικάζεται μετά από νέα αναβολή η υπόθεση αποζημίωσης του Δήμου Καβάλας από τον ΟΛΚ, για την χρήση δημοτικής έκτασης στο νέο λιμάνι. Σε αποθήκη θα μετατραπεί παλιά δεξαμενή στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας.

 

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα στην Δ. Βιβλιοθήκη η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας. Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ απάντησε αρνητικά χθες στο αίτημα της Π.Ε. Καβάλας για δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Ημερίδα πραγματοποιεί το απόγευμα το ΤΕΕ ΑΜ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Ολοκληρώνεται το βράδυ η 20η Έκθεση του Επιμελητηρίου. Ο Σύλλογος Αιμοδοτών «Απόστολός Μαρδύρης» οργανώνει γιορτή στο περίπτερο του. Θετικός είναι ο απολογισμός του φετινού φεστιβάλ Φιλίππων, υποστήριξε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.

 

Παράταση μέχρι αύριο Πέμπτη πήρε για τις μεταγραφές του ο ΑΟΚ. Μετά την Λέσχη Φιλάθλων και ο ΣΦΑΟΚ οργανώνει εκδρομή στον Βόλο για το παιχνίδι της Κυριακής. Η Ένωση δεν πήρε χθες πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έχει πάντως χρόνο ώστε να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα. Στις 5 το απόγευμα η Ένωση αντιμετωπίζει σε φιλικό ματς τον ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση θα γίνει χωρίς εισιτήριο στο Κλειστό της Καλαμίτσας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης