• 11 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Θέματα που αφορούν το ΙΚΑ- το κτιριακό του πρόβλημα- αλλά και την πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Το συμβούλιο δεν πείσθηκε για τις προθέσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου ενώ συζητά την έκδοση ψηφίσματος για την ανάγκη ενίσχυσης από πλευράς δρομολογίων της γραμμής Καβάλα-Πρίνος. Χθες συνεδρίασε και το δημοτικό συμβούλιο Νέστου. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία την σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών ύψους 1 εκ ευρώ. Ενέκρινε επίσης κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του 2013. Χθες βράδυ συνεδρίασε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Επανέλαβε την αντίθεση της στην ίδρυση και λειτουργία νέων λαϊκών αγορών στον Νομό Καβάλας. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην οικονομική επιτροπή χθες εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2013. Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας χθες το πρωί εξετάστηκαν δύο ενστάσεις επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας του έργου στα παλιά ΚΑΤΕΕ. Μία εκ των δύο ενστάσεων προβληματίζει τα μέλη της επιτροπής που επιφυλάχθηκαν να λάβουν απόφαση σήμερα. Στις 7 το απόγευμα ο πρώην Δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης καλεί σε συνάντηση πρώην δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του δημιουργίας υπερκομματικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Καβάλας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κάλεσε κυρίως στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαφωνίες με την διοίκηση Σιμιτσή.

 

Απλήρωτοι για 12 μέρες είναι οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ, που κανονικά έπρεπε να πληρωθούν στις 15 Νοέμβρη. Έως χθες δεν υπήρχε ούτε καν προετοιμασία για την πληρωμή των χρημάτων αυτών. Απλήρωτοι είναι και οι πρόσφατοι συνταξιούχοι του εργοστασίου. Γενική συνέλευση κάνουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Καβάλας. Θα αποφασίσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους ή την προσωρινή τους αναστολή. Δεν έγινε χθες στην Αθήνα η συνάντηση των κτηνοτρόφων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο. 7 μέρες ήταν κλειστοί λόγω κατάληψης οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας. Για αυτό το διάστημα οι γονείς δεν θα πληρώσουν τροφεία. Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά έκανε χθες ο Αδάμ Κοσμίδης. Τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί από τον ιδιώτη επενδυτή το σχέδιο του για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών. Ως το τέλος του έτους πρέπει να καταθέσει φάκελο στο Υπουργείο για να αναγνωριστούν τα Λουτρά ως ιαματική πηγή. Επανέρχεται ο εργολάβος στο έργο αλιευτικού καταφυγίου Ορφανού. Προσωρινά είχε κηρυχθεί έκπτωτος. Απεργούν σήμερα οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας. Την Παρασκευή επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών.

 

Παρουσιάζεται σε εκδήλωση το απόγευμα το επετειακό ημερολόγιο του Δήμου Καβάλας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Πρεμιέρα το βράδυ στο Αμφιθέατρο για την θεατρική παράσταση «Χήρες». Πρόκειται για συνεργασία της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας με την ερασιτεχνική ομάδα «Ενσάρκωση».

 

Ο Μάκης Νικολαϊδης πρόκειται να ενταχθεί στο δυναμικό της Ένωσης μετά από απόφαση του νέου προπονητή Άγγελου Κορωνιού. Αυτό αναφέρουν ιστοσελίδες των Αθηνών. Η Ένωση παίζει την Κυριακή στη Δράμα με τον ΚΑΟΔ, παιχνίδι που θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα. Ο ΑΟΚ έκανε χθες κανονικά προπόνηση αντί του προγραμματισμένου ρεπό. Παίζει στο Καυτατζόγλειο με τον Ηρακλή στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.

 

 

Διαβάστε επίσης