• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη έστειλε χθες ο Σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας. Διαμαρτύρεται επειδή οι κατασκευαστές του αγωγού ΤΑΡ δεν είναι συνεπείς σε όσα συμφωνήθηκαν παρουσία του Υπουργού τον περασμένο Γενάρη. Κατηγορούν τους εκπροσώπους του αγωγού ότι καθυστερούν προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα που θα εμποδίσουν την αλλαγή όδευσης του ΤΑΡ. Γίνεται ταυτόχρονα γνωστό ότι οι συνομιλητές των τοπικών φορέων έστειλαν e mail στο ΤΕΕ ΑΜ με το οποίο κάνουν γνωστό ότι θα επανέλθουν στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου. Ναυτιλιακή εταιρία από την Αθήνα ζήτησε χθες τη βοήθεια του ΟΛΚ προκειμένου από την 1η Μάη να αρχίσει δρομολόγια και στη γραμμή του Πρίνου και στη γραμμή της Κεραμωτής. «Δεν έχουμε άλλη ενημέρωση από το Υπουργείο» σχολίασε ο Χρήστος Ηλιάδης. Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Θανάσης Καρούτζος υπέγραψε απόφαση με την οποία δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Στην ίδια κατάσταση είναι όλοι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Καβάλας. Καλύπτονται λειτουργικά από Κ.Υ.Α. που ανανεώνει τις προηγούμενες άδειες μέχρι τον Ιούνιο. Μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά έξω από το γραφείο μητρώου του ΙΚΑ Καβάλας. Το πρόβλημα οφείλεται στην κατάργηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη.

 

Την δέσμευση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξασφάλισε ο Γιώργος Καλαντζής για τη χρηματοδότηση από την επόμενη προγραμματική περίοδο του έργου «Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Νοσοκομείου Καβάλας». Την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του έκανε χθες στην ημερίδα για την απασχόληση ο Άρης Γιαννακίδης. Ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Την ίδια ημερίδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Αντορ παρακολούθησε μόνο για 90 λεπτά αφού αμέσως μετά αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη. Προεκλογική περιοδεία στο ΤΕΙ έκανε χθες ο Χρήστος Ποτόλιας. Ανακοίνωση για τη διατήρηση των γραφείων του ΕΟΤ σε Καβάλα και Κομοτηνή εξέδωσε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος. Γενική συνέλευση και εκλογές σήμερα το απόγευμα για τον φιλοζωϊκό σύλλογο Καβάλας «Αίσωπος». Κριτική στον Βασίλη Ξουλόγη για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατες βροχές σε Νέα Ηρακλίτσα και Νέα Πέραμο ασκεί με ανακοίνωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Λόγω της βροχής πλημμύρισε υπόγειο καταστήματος επί της οδού Καράνου. Άντληση νερών έκανε η Π.Υ.

 

Στις 6.30 το απόγευμα μιλά σε εκδήλωση με θέμα την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Ο Θοδωρής Γκόνης είναι μεταξύ αυτών που χθες ανακοινώθηκε ότι στηρίζουν το κόμμα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη. Το έργο του Κωνσταντίνου και Αντώνη Κούφαλη «Ο Στρατός της σωτηρίας» θα παιχθεί σε θέατρο του Λονδίνου.

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ ο ΣΦΑΟΚ ζητά την αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα το απόγευμα εκλογών στον ερασιτέχνη. Ίδια άποψη φέρεται να έχει και η Λέσχη Φιλάθλων. Σήμερα το απόγευμα στην Ελευθερούπολη ο τελικός της ΕΠΣ Καβάλας. Αντιμέτωποι είναι ο Αετός Ορφανού και ο Ναζιανζός Νέας Καρβάλης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης