• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο ενδιάμεσος φορέας του προγράμματος Κοινωφελής Εργασία «Ένωση Καταναλωτών Καβάλας» πλήρωσε χθες τους εργαζόμενους του ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει ως αύριο και από τον Όμιλο της Νέας Καρβάλης. Κατόπιν τούτου πληρώθηκαν και θα πληρωθούν όλοι οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα, αφού φυσικά μεσολάβησε αδικαιολόγητη καθυστέρηση που οφείλονταν σε γραφειοκρατικά προβλήματα κυρίως των Αθηνών. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη συνάντησαν χθες στην Αθήνα ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης. Άσκησαν πίεση ώστε να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης. Οι δύο άνδρες έφυγαν ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι από το γραφείο του Υπουργού. Μισή ώρα περίμενε ασθενής μέσα σε ασθενοφόρο επειδή ο πεζόδρομος της Κωστή Παλαμά ήταν κλειστός από παρκαρισμένο όχημα. Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών. Το ασθενοφόρο ανέλαβε να μεταφέρει την άρρωστη γυναίκα από το Νοσοκομείο Καβάλας στην ιδιωτική κλινική Ιπποκράτης. Αυτή η διακομιδή όμως κατάντησε μια απερίγραπτη ταλαιπωρία. Η τραγουδίστρια Εύη Κρανιδέλη ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας επειδή το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι πέταξαν μέσα στο σπίτι της εύφλεκτο υλικό. Το περιστατικό έγινε στην συνοικία του Βύρωνα.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας κάνουν το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ Καβάλας. Σήμερα εγκαινιάζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά νέες αίθουσες διδασκαλίας στο δημοτικό σχολείο της Νέας Καρβάλης. Αύριο ίδια τελετή στο Γυμνάσιο του Πρίνου. Το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών υπαλλήλων θα βρίσκεται σήμερα στην Καβάλα. Συναντά τον Δήμαρχο, το απόγευμα δίνει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς συζήτησε χθες θέματα λαϊκών αγορών με τους μικροπωλητές και παραγωγούς. Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό τμήμα Χρυσούπολης δέκα περιπτώσεις κλοπών χαλκού από χωριά του Νέστου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία συντονισμού μεταξύ των διοικήσεων των Βιοτεχνικών Πάρκων της χώρας. Πιθανόν να γίνει στην Καβάλα σχετική συνάντηση. Με ανακοίνωση του το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σημειώνει ότι το κράτος του οφείλει περισσότερα από 1 εκ ευρώ. Επιμένει ότι αν δεν ξοφληθεί οι μαθητές από την Τρίτη θα πληρώνουν εισιτήριο. Ένα λεωφορείο με αστυνομικούς από την Καβάλα ταξιδεύει στην Αθήνα για να λάβει μέρος στην σημερινή πανελλαδική διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο. Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Διεύθυνσης θα βρίσκονται για 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη λόγω των μέτρων για την ΔΕΘ. Το Λιμεναρχείο Καβάλας έστειλε προσωρινά στην Αλεξανδρούπολη το μεγάλο πλωτό του σκάφος. Ο φορέας διαχείρισης «Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας Ισμαρίδας» ζητά επιπλέον στοιχεία για να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού της Καβάλας. Ζητά το έργο να χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας.

 

Πολύς κόσμος χθες βράδυ στα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του ναυτικού μουσείου Καβάλας, στην δημοτική καπναποθήκη. Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη χθες το απόγευμα στο «Μετά τις 10». Αλλάζει όνομα και καταστατικό το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών. Αυτό αποφάσισε χθες η συνέλευση των φορέων που συμμετέχουν σε αυτό.

 

Θα περιμένει κι άλλο ο ΑΟΚ μέχρι να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην Β’ Εθνική. Τώρα ενώ άπαντες συμφωνούν πρέπει να βρεθεί κατάλληλη νομική φόρμουλα. Αυτό είναι πιθανό να λήξει αύριο. Στην ομάδα μας η αισιοδοξία συνεχίζεται παρά την εκνευριστική νέα καθυστέρηση. Η Ένωση Καβάλας συμμετέχει στην Βαλκανική λίγκα, που ανακοινώθηκε χθες. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα. Το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης θα εξαρτηθεί από το αν ο αριθμός των ομάδων θα παραμείνει στις οκτώ ή θα αυξηθεί στις δέκα. Σήμερα το βράδυ ο τελικός των 100 μέτρων στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου. Συμμετέχουν και η Ανθή Καραγιάννη και η Αλεξάνδρα Δήμογλου.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης