ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ 2014

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας στέλνει ο Δήμος Καβάλας προκειμένου το κράτος να βοηθήσει ώστε να προγραμματιστούν και να αρχίσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα στο δημοτικό σχολείο της συνοικίας του Αγίου Λουκά. Χθες σχεδόν οριστικοποιήθηκε ότι οι μαθητές του ίδιου σχολείου θα μεταφερθούν στο δημοτικό σχολείο του Φλωρέξ και στο δημοτικό σχολείο της οδού Αλκίνου. Μάλλον αύριο ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντά τον Υπουργό Παιδείας και για αυτό το θέμα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στην επαρχιακή οδό αεροδρομίου- Κεραμωτής. Επρόκειτο για κάτοικο εν ζωή Γραβούνας, 42 ετών. Μετά από διαβεβαιώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Κοπατσάρη ότι δεν μειώνονται τα ποσά των εφημεριών αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου. Ούτε χθες έμαθαν πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ. Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις, συνεδριάζει το βράδυ η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Κλιμάκιο της ΠΑΣΥ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα θα είναι σήμερα στον Ν. Καβάλας.

Πεζές περιπολίες στο κέντρο της πόλης με την παρουσία πάντα αξιωματικού ή υπαξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν από χθες οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Δημοτικό Κήπο κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε αίτημα τοπικής εταιρίας μεταφορών να μην αφαιρεθεί για έναν χρόνο η άδεια κυκλοφορίας φορτηγού, το οποίο το 2011 σε έλεγχο του ΣΔΟΕ βρέθηκε να χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης. 15.000 ευρώ θα διαθέσει ο ΟΛΚ για την συντήρηση του κτιρίου του στην παραλία. Η συντήρηση θεωρήθηκε απαραίτητη μετά τις μικροζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 24ης Μάη. Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μοδούρας διαμαρτύρεται επειδή δύο φορές έγινε στόχος αδέσποτων σκύλων στην Κ. Πλατεία. Λόγω της ολοκλήρωσης των έργων στην οδό Μεχμέτ Αλή το τρενάκι ξαναρχίζει δρομολόγια από και προς την συνοικία της Παναγίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Αμμολόφων λέει με ανακοίνωση της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Αόριστη και χωρίς ουσία η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου σε ερώτηση του Γιάννη Πασχαλίδη σχετικά με την κατάργηση των λιμενικών σταθμών Ελευθερών και Πρίνου. Δεν εξασφαλίζουν άδεια λειτουργίας τα γήπεδα τένις που βρίσκονται στη Νέα Πέραμο.

Σήμερα και αύριο το βράδυ στο Φρούριο η παράσταση «Κατάδικός μου» με την Ελένη Ράντου. Λαϊκό γλέντι την Πέμπτη το βράδυ στη Νέα Ηρακλείτσα από τους ερασιτέχνες ψαράδες του συλλόγου «Αρεθούσα». Συνεχίζεται κανονικά η 3η διεθνής μουσική ακαδημία στο Δημοτικό Ωδείο.

Η τοπική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό του νεαρού Τόλη Τσίλη που αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του. Χθες το απόγευμα και το βράδυ έγιναν προς ενίσχυση του φιλικά ματς μεταξύ ομάδων παλαιμάχων ΑΟΚ-ΠΑΟΚ-Ξάνθης- Νέστου. Η νέα διοίκηση του ΑΟΚ που στηρίζεται στους παλαίμαχους συγκεντρώνει χρήματα που θα χρησιμοποιήσει και στις μεταγραφές. Υπό της αιγίδα της Ένωσης θα λειτουργούν οι ομάδες μπάσκετ του Ηρακλή Καβάλας.

Διαβάστε επίσης