• 2 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Εντός της εβδομάδας η διοίκηση του Επιμελητηρίου αναμένεται να αποφασίσει αν η προσεχής έκθεση KavalaExpo 2015 θα είναι και εμπορική. Προς το παρόν το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων δεν είναι μεγάλο, γεγονός που οφείλεται στην οικονομική κρίση. Αρκετοί επαγγελματίες με εμπορικό ενδιαφέρον ζητούν να συμμετάσχουν στην έκθεση, περιμένοντας την σχετική απόφαση των διοργανωτών. Φέτος η 23η έκθεση του Επιμελητηρίου θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης 25 με 30 Σεπτέμβρη.

 

Κρίσιμες μέρες για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα που χθες επαναλειτούργησε μετά από διακοπές ενός περίπου μήνα. Πρέπει να βρεθούν 12.000 ευρώ για απαραίτητες τεχνικές εργασίες που θα εξασφαλίσουν πιστοποίηση από το κράτος. Με επιστολή του προς τα μέλη των τοπικών συμβουλίων ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Φίλιππος Φιλιππίδης ζητά προτάσεις για το υπό κατάρτιση τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2016. Μειωμένη η ΣΑΤΑ, ανησυχία για τα έργα του ΕΣΠΑ. Αντίθετα ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος εκφράζει αισιοδοξία ότι τα έργα του ΕΣΠΑ θα ξαναρχίσουν σύντομα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες το πρωί την ώρα που έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Το πρώτο περιστατικό πνιγμού σημειώθηκε στην παραλία Οφρυνίου, το δεύτερο στην ακτή Καλαμίτσα. Συνεργάτες της γνωστής τραγουδίστριας Πάολα ζήτησαν από τον ΟΛΚ χώρο στο λιμάνι για τη πραγματοποίηση συναυλίας. Το αίτημα εξετάζεται.

 

Λήγει σήμερα το μεσημέρι η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας. Κάτοικοι των Εργατικών Συνοικιών του Προφήτη Ηλία ζητούν από τον Δήμο Καβάλας περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων πλησίον των σπιτιών τους. 10 έκτακτα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη έκανε την Κυριακή το πρωί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Κατά τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσεντεμείδη μέχρι τώρα το ΚΤΕΛ μετέφερε στη Θεσσαλονίκη έως και 3.000 Σύριους παράτυπους μετανάστες. Συνελήφθηκαν οι γονείς 15χρονης διότι παρέλειψαν να την εμποδίσουν από την επαιτεία. Ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης για τη διευθέτηση του προβλήματος στον πεζόδρομο της Π. Μελά. Το τμήμα Ασφαλείας Καβάλας εξιχνίασε 5 διαρρήξεις σε Καβάλα και Κομοτηνή που έγιναν τον περασμένο Γενάρη. Δράστες είναι δύο γυναίκες 36 και 27 ετών.

 

Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο δημαρχείο για την παράσταση Προσφυγιά. Το βράδυ στη Παλιά Μουσική η εκδήλωση «Ποίηση για Εντεκάδες» της Γλυκερίας Μπασδέκη. Την Πέμπτη το βράδυ λαϊκό πανηγύρι από τον Σύλλογο Κατοίκων Κηπούπολης Καλαμίτσας. Η εκδήλωση θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.

 

Την πρώτη του προπόνηση με τον ΑΟΚ, στον οποίο επέστρεψε, έκανε χθες το απόγευμα ο Σάκης Κανούλας. Πιο κοντά στην άνοδο στην Β’ Εθνική είναι από χθες ο Άρης. Την οριστική απόφαση θα πάρει σύντομα η ΕΠΟ. Έντονες είναι οι φήμες για απόκτηση από την Ένωση του Σάκη Κακαρούδη. Στην προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης