• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Καταλήψεις σχολείων αναμένονται σήμερα στην Καβάλα με πρωτοβουλία των μαθητών. Μαθητικές συνελεύσεις έγιναν χθες, οι αποφάσεις που πάρθηκαν αφορούν κατάληψη τουλάχιστον δύο ημερών. Μέχρι χθες υπό κατάληψη ήταν μόνο το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης. Συνεχίζεται η κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων. Μικρά ποσοστά συμμετοχής χθες τόσο στους καθηγητές όσο και στους δημοτικούς υπαλλήλους. Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη και στην πλατεία Ελευθερίας. Νέα γενική συνέλευση το απόγευμα από την ΕΛΜΕ Καβάλας. Αυτοψία στο νηπιαγωγείο του Δάτου έκανε χθες η Διεύθυνση Υγείας. Επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των γονέων αν και όπως διαπίστωσε δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα νήπια. Ισχυρό το σενάριο μεταφοράς του νηπιαγωγείου έστω προσωρινά στο άδειο σχολείο του Πολύστυλου. «Τα κτιριακά προβλήματα στο Δάτο μας τα ανέφεραν τώρα. Αν τα ξέραμε νωρίτερα θα τα διορθώναμε στη διάρκεια του Καλοκαιριού» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης. Σήμερα το απόγευμα όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας συναντώνται στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά. Συζητούν το αυριανό θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την παραχώρηση του Εκθεσιακού Κέντρου Νέας Καρβάλης στο Επιμελητήριο.

 

Εταιρία της Θεσσαλονίκης που ασχολείται με τις αντίκες και τα έργα τέχνης ανέλαβε να πουλήσει το Φιδονήσι. Το μικρό νησί απέναντι από το Παληό και την Ν. Ηρακλίτσα ανήκει έτσι κι αλλιώς σε ιδιώτες. 30 συνταξιούχοι της ΒΦΛ θα είναι το πρωί στο δικαστήριο όπου θα συζητηθεί η αγωγή τους κατά της εταιρίας. Συνταξιοδοτήθηκαν το 2011 αλλά δεν εισέπραξαν τις προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης κάλεσε τα μέλη του συλλόγου στην αυριανή γενική συνέλευση στο Όσκαρ όπου θα συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές. Να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις των αγροτών του Νομού Καβάλας, γράφει σε άρθρο του για τον αγωγό ΤΑΡ ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. 11 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί παρέμειναν δημοτικοί υπάλληλοι και κατατάχθηκαν χθες σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου το ΤΑΙΠΕΔ βιάζεται να ιδιωτικοποιήσει την αποθήκη φυσικού αερίου Νότια Καβάλα. Συνεργασία με αμερικάνο γεωλόγο ανακοίνωσε η Ενεργειακή Αιγαίου.

 

Καταπλέει αυτή την ώρα στο λιμάνι της Καβάλας ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο. Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι για το περιφερειακό καρδιολογικό συνέδριο που θα γίνει στο ξενοδοχείο Λούσυ στο τέλος της εβδομάδας. Αγιασμό πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο σύλλογος Αγίας Βαρβάρας- Πεντακοσίων. Ανακοίνωσε το νέο του διοικητικό συμβούλιο από τις εκλογές που έγιναν αρχές του μήνα. Συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία της η σχολή αγιογραφίας της Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου.

 

10 ποδοσφαιριστές αποχώρισαν από τον ΑΟΚ προκειμένου να μειωθεί το δυναμικό της ομάδας. Την Πέμπτη το μεσημέρι συνέντευξη τύπου από τη νέα διοίκηση. Την Παρασκευή θα συνεχιστεί στην Αθήνα η δίκη για τα στημένα παιχνίδια. Φιλικό με τον Ίκαρο Σερρών αύριο το απόγευμα για την Ένωση. Η αναμέτρηση θα γίνει στο Κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης