• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Η απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την οποία παραχωρείται στον Δήμο Καβάλας το 50% του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφασίστηκε να ζητηθεί ενημέρωση για τη λειτουργία του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης από εκπρόσωπο της διοίκησης της ΒΦΛ. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν μικρές και μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς προέδρων νομικών προσώπων του Δήμου. 40χρονος Αλβανός εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα χθες στην Πέρνη όταν έπεσε στο έδαφος από ύψος 7 μέτρων. Εργάζονταν στην στέγη κατοικίας και καθάριζε την καμινάδα στο τζάκι. Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου ο πρόεδρος των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος. Θα αναφερθεί στην ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί το κράτος. Την απόφαση του Σ.Α.Σ. περιμένει το Λιμεναρχείο Καβάλας για την οριστικοποίηση των χειμερινών δρομολογίων στην γραμμή του Πρίνου. Με πρόστιμο κινδυνεύει το πλοίο «Φιλιάγκος» σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που γνωστοποίησε την βλάβη στην μηχανή του το περασμένο Σάββατο. Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία Δήμου Νέστου -Περιφέρειας ΑΜΘ στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Χθες έγινε σύσκεψη στη Χρυσούπολη παρουσία και των Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, Σωτήρη Παπαδόπουλου.

 

Η κεντρική εφορευτική επιτροπή των εκλογών στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο θα ξεκαθαρίσει με απόφαση της την κατανομή εδρών στο τμήμα της ΑΜ. Έως και 7 έδρες διεκδικεί η παράταξη Μυστακίδη. Διαμαρτυρία την ημέρα της εκδρομής τους σχετικά με το νέο λύκειο έκαναν χθες μαθητές του 5ου Λυκείου. Κατάληψη έκαναν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου που επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο. 26 κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν φέτος στο λιμάνι της Καβάλας με 13.000 επιβάτες, ανακοίνωσε ο ΟΛΚ. Λίγες ήταν φέτος οι Καλοκαιρινές πυρκαγιές δήλωσε χθες ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας Γιάννης Βασιλειάδης. Νέες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ «ξεπαγώνει» τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα». Στο μεγάλο συνέδριο τεχνολογίας του Δουβλίνου θα συμμετάσχει η τοπική εταιρία Nortech. Λήγουν την Παρασκευή τα πρώτα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στο Ν. Καβάλας. Συνεδριάζει το πρωί στο Δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Τον Δεκέμβρη η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου θα οργανώσει τον Έρανο της Αγάπης. Στην Αποκεντρωμένη στη Θεσσαλονίκη για τελική έγκριση είναι το σχέδιο πρόσληψης καθηγητών και καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο. Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας Πολιτών λειτουργεί στον Δήμο Νέστου. Έκθεση φωτογραφίας 30 και πλέον νέων φωτογράφων εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ Καβάλας.

 

Σήμερα θα αποφασιστεί το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το Σάββατο ή την Κυριακή την αναμέτρηση του Άρη Ακροποτάμου με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Προμούσας παρέμεινε πρόεδρος στην Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης