ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχουν νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα οι βουλευτές της Καβάλας και της Δράμας. Θα θέσουν το γνωστό θέμα της ενιαίας επιδότησης εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ζητώντας να ισχύει παντού το ποσοστό επιδότησης 12%. Ταυτόχρονα θα ζητήσουν από τον Υπουργό να λυθεί η γραφειοκρατική παρεξήγηση που αφορά την ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης υφιστάμενων κοιτασμάτων της Καβάλα Όιλ. Άρχισε χθες, συνεχίζεται σήμερα το πρωί στον ΟΛΚ η πρώτη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα πολυτροπικών μεταφορών sea2sea. Στόχος του προγράμματος είναι να συνταχθεί μελέτη για την μεταφορά φορτίων προς την Κ. Ευρώπη μέσω Καβάλας-Αλεξανδρούπολης- Βάρνας- Μπουργκάς και του ποταμού Δούναβη ώστε να παρακαμφθούν τα στενά του Βοσπόρου. Με την ευκαιρία χθεσινής συνέντευξης τύπου για το ίδιο πρόγραμμα ο Δ. Σύμβουλος του Οργανισμού Αλεξανδρούπολης Χρήστος Σκεύας εξέφρασε την ελπίδα Καβάλα και Αλεξανδρούπολη να γλιτώσουν την συγχώνευση με τον οργανισμό λιμένα Θεσσαλονίκης. Απεργούν από τα ξημερώματα τα πληρώματα των φέρι μποτ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από και προς την Θάσο. Στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες τόσο στη Χρυσούπολη όσο και στα όρια των Νομών Καβάλας-Δράμας.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Χθες έκοψε την πίτα του για το νέο έτος ο Δήμος Παγγαίου. Υπογράφηκε χθες το νέο ΓΠΣ του Καποδιστριακού Δήμου Καβάλας. Εντός των ημερών η Αποκεντρωμένη δίνει έγκριση για το λιμενικό έργο στην Ραψάνη ώστε αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Σήμερα μεταβαίνει στην Κομοτηνή ο Θόδωρος Μουριάδης για το σχέδιο Περιγιαλίου. Στην Αθήνα ταξιδεύουν σήμερα συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Σκοπεύουν να συναντήσουν εκπροσώπους της ΔΕΠΑ. Συνεχίστηκαν χθες χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΔΕΠΑ και ΒΦΛ. Νέες οικονομικές πιέσεις στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Τρεις εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, έκλεισε το εκθετήριο του ιδρύματος στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Στην Εγνατία οδό ΑΕ βρίσκεται το θέμα της συνέχισης της Περιμετρικής, είπε χθες ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Θανάσης Καρούντζος. Όπως άφησε να εννοηθεί προκρίνεται η λύση κοπής πεύκων. Εκδήλωση για την αλληλεγγύη ετοιμάζει για την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδιαφορίας των μελών του διαλύεται το σωματείο εργατοτεχνιτών επεξεργασίας ξύλου. Υπήρχε στο Νομό Καβάλας από το 1984.

 

Αρχίζουν το απόγευμα στην Στέγη εικαστικές εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν όλο το Φεβρουάριο. Εκλογική γενική συνέλευση πραγματοποιεί στις 13 Φεβρουαρίου ο Φυσιολατρικός Όμιλος. Ο Σύλλογος κατοίκων Νεάπολης οργανώνει σεμινάρια κατασκευής κοσμημάτων. Το πρώτο θα γίνει αύριο το απόγευμα. Η Μελίνα Μποτέλη παρουσιάζει το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελευθερούπολη μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Σοφίας Βέμπο.

 

Χωρίς τον Τριποτσέρη που είναι τιμωρημένος ο ΑΟΚ υποδέχεται αύριο το μεσημέρι την Επανομή στο «Ανθή Καραγιάννη». Ελαφρά τραυματίας ο Ενταγιέ. Στην Ένωση αναχωρούν σήμερα για την Αθήνα όπου αύριο το απόγευμα θα γίνει το ματς με τον Πανιώνιο.

 

 

Διαβάστε επίσης