ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Οι κινητοποιήσεις στην Καβάλα κατά των οικονομικών μέτρων άρχισαν χθες με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και δημοτικών υπηρεσιών. Από χθες δεν λειτουργούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, χθες το απόγευμα δεν έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ενώ η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μόνο στο κέντρο της πόλης. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μικρή συμμετοχή πορεία δικύκλων και αυτοκινήτων στο κέντρο και τις συνοικίες της Καβάλας. Σήμερα προγραμματίζονται 3 απεργιακές συγκεντρώσεις: Στις 10.30 στον Δημοτικό Κήπο. Την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο, στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δήλωσαν οι εργαζόμενοι στα φέρι μποτ, το προσωπικό του ΕΚΑΒ αλλά και οι γιατροί. Συμπαράσταση στις διήμερες απεργίες δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Απέχουν όλη την εβδομάδα οι δικηγόροι, αύριο κάνουν δίωρη συμβολική κατάληψη στο δικαστικό μέγαρο. Το απόγευμα νέα συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο. Απεργούν για δεύτερη μέρα σήμερα οι ιδιοκτήτες Ταξί.

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία, παράταξη προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε πρώτη στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Καβάλας. Εξασφαλίζει 4 έδρες. Ακολουθούν η ΔΑΚΕ με 3, ΠΑΣΚ και ΕΣΑΚ από μία. Στενότερη συνεργασία με τους οικοπεδούχους αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου. Οι Λαϊκές Επιτροπές Καβάλας επισκέφθηκαν χθες τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά, από τον οποίο ζήτησαν να πωλείται φθηνά το πετρέλαιο θέρμανσης. Στα πλαίσια διαμαρτυρίας για την κατάργηση της εφορίας στη Θάσο, φορείς του νησιού αρχίζουν την Πέμπτη το πρωί κατάληψη της ίδιας υπηρεσίας. Επίσκεψη στα Λουτρά των Ελευθερών θα κάνει τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΑΜ. Ο Σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Καβάλας καταγγέλλει παράνομα κατ’ οίκον μαθήματα στο Ποδοχώρι και την Νικήσιανη. Συνεχίζεται η μη λειτουργία του 4ου ΕΠΑΛ λόγω κατάληψης από τους μαθητές. Με ανακοίνωση της η ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας καταγγέλλει την επίσκεψη Γερμανών τεχνοκρατών στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

 

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Π.Ε. Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με το αναλυτικό πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου στο ΚΤΕΟ για όλα τα δίκυκλα που κυκλοφορούν στον Ν. Καβάλας. Την Κυριακή 25 Νοέμβρη θα γίνει στην Ελευθερούπολη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2011. Το Νοσοκομείο Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου οργανώνουν προληπτικούς ελέγχους-τεστ Παπανικολάου. Οι έλεγχοι απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας 20 έως 65 ετών. Δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια αναμένονται τις προσεχείς ημέρες στο λιμάνι της Καβάλας. Το διήμερο 29 και 30 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΙ Καβάλας τελετές ορκωμοσίας αποφοίτων όλων των σχολών και τμημάτων.

 

Μετά την απόφαση της ΠΑΕ ΑΟΚ για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας αναζητείται επενδυτής ή επενδυτές. Αυτό ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χθες στο Διοικητήριο, με την παρουσία της διοίκησης της ομάδας-βουλευτών- πρώην βουλευτών. Αγωνιστικά ο ΑΟΚ ετοιμάζεται για το εκτός έδρας παιχνίδι στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Στην Ένωση μένει στη θέση του προπονητή ο Χουγκάζ. Δεν αποκλείεται ενίσχυση της ομάδας με απόκτηση ενός ακόμη καλαθοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνίζεται στην θέση 3.

 

Διαβάστε επίσης