• 19 Μαΐου 2024,

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Κavala Oil

 Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Κavala Oil

Το πρωτοδικείο Καβάλας γνωστοποίησε  την απόφασή του σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε η Καβάλα Oil να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που δεσμεύει σε χέρια τρίτων το πετρέλαιο που είναι αποθηκευμένο στις χερσαίες εγκαταστάσεις, για να μην μπορεί να το πουλήσει η Ενεργειακή Αιγαίου. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Καβάλα Oil, δεχόμενο ότι το πετρέλαιο δεν κινδυνεύει, παραπέμποντας από την άλλη πλευρά την όλη υπόθεση, στην ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που ορίστηκε για τον προσεχή Μάη.

Το γεγονός αυτής της απόφασης δημιούργησε ικανοποίηση στην Ενεργειακή Αιγαίου, οι εκπρόσωποι της οποίας πανηγύριζαν. Από την πλευρά της η Καβάλα Oil είδε πιο ψύχραιμα το όλο θέμα, λέγοντας με νόημα ότι καλύπτεται πλήρως από το ένεργο των ΕΛΠΕ που πάλι η Ενεργειακή Αιγαίου δημοσιοποίησε μία ημέρα νωρίτερα.

Το ένεργο των ΕΛΠΕ αναφέρει ότι τα ελληνικά πετρέλαια δε θα αγοράσουν πετρέλαιο από την Καβάλα Oil ή την Ενεργειακή μέχρι να αποκατασταθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Το έγγραφο αυτό μάλιστα προβλήθηκε ιδιαίτερα όλη την ημέρα χθες, από τις ιστοσελίδες των Αθηνών, στην πραγματική του διάσταση, δηλαδή ότι τα ΕΛΠΕ δε θα αγοράζουν το ελληνικό πετρέλαιο, μέχρι να τα βρουν οι δύο εταιρίες.

Κινητικότητα υπήρξε και χθες στο δικαστήριο. Αυτή τη φορά συζητήθηκε αίτημα προσωρινής έκδοσης διαταγής από την εταιρία του Κώστα Παπακωνσταντίνου, στην οποία οφείλει μεγάλο χρηματικό ποσό η Ενεργειακή Αιγαίου.

Και ο κ. Παπακωνσταντίνου και η Ενεργειακή Αιγαίου ήταν χθες στο δικαστήριο, για τη συζήτηση του αιτήματος, όχι όμως οι εργαζόμενοι των πετρελαίων.

Χθες στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Καβάλα Oil, βρέθηκαν εκπρόσωποι κόμματος, ενημερώθηκαν για το θέμα, κάτι που είναι συνηθισμένο αυτή την περίοδο, αφού στην αρχή της εβδομάδος, τους ίδιους χώρους επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ.

Στην ιστοσελίδα των εργαζομένων στην Καβάλα Oil, αναρτήθηκε χθες όλη η σύμβαση της Ενεργειακής με την εταιρία ΒΡ με τον τίτλο «Να τι ήθελε να πετύχει ο κ. Ρήγας, συνάπτοντας συμφωνία με τη ΒΡ». Είναι γνωστό το παρελθόν αυτού του θέματος. Ενώ η Ενεργειακή είναι υποχρεωμένη να πουλά πετρέλαιο μόνο στα ΕΛΠΕ, επιχείρησε τον Ιανουάριο να πουλήσει πετρέλαιο ειδικότερα στην εταιρία ΒΡ στο Λονδίνο, προσπαθώντας να κινηθεί περισσότερο ευέλικτα. Το σχόλιο των εργαζομένων στην Καβάλα Oil, κάτω από τη σύμβαση που δημοσιοποίησαν είναι το ακόλουθο:

 

Σκοπός της Ενεργειακής ήταν η πώληση του πετρελαίου στην Αγγλική εταιρία, που όπως εμφανίζεται στο προσχέδιο του συμφωνητικού, η Ενεργειακή κατέχει το 100% των δικαιωμάτων της παραγωγής πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας!

Έτσι θα εξασφαλιζόταν νέα δανειοδότηση, αυτή τη φορά από την BP, η οποία θα έθετε ακόμη ένα βραχνά στην ήδη βεβαρυμμένη οικονομική ρευστότητα που βρίσκεται η KAVALA OIL. Εκτός λοιπόν από την Standard Chartered Bank η οποία ως τώρα “έλεγχε” μέσω των χορηγούμενων δανείων τις πωλήσεις πετρελαίου, θα ερχόταν και η BP ως “Μέγας Χορηγός” να ρυθμίσει τις οικονομικές απολαβές από τις πωλήσεις πετρελαίου… Ευτυχώς οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL αμφισβητώντας τη “μεγάλη συμφωνία” του κου Ρήγα, αρνήθηκαν την σύναψη ενός τέτοιου συμβολαίου και στις 5 Φεβρουαρίου κατήγγειλαν την σύμβαση με την Ενεργειακή Αιγαίου. Σύμβαση η οποία εκ των χρεών και μόνο της Ενεργειακής είχε παραβιαστεί.

 

Διαβάστε επίσης