Δεν μπορούμε μόνοι μας …

 Δεν μπορούμε μόνοι μας …

Είναι αλήθεια οτι όπως δεν μπορούσαμε και συνεχίζουμε να μην μπορούμε να σηκώνουμε μόνοι μας το βάρος της οικονομικής κρίσης που αφορά όλη την Ευρώπη , αλλα την πληρώνει μόνο η Ελλάδα, έτσι δεν μπορούμε μόνοι μας να σηκώσουμε και το βάρος το προσφυγικό που αν και απασχολεί όλη την Ευρώπη πάλι κατά ένα περίεργο λόγο την πληρώνει και την χρέωνεται μόνο  η Ελλάδα.

Θέλω δηλαδή να σας πώ οτι όλες τις αμαρτίες της Ευρώπης τις χρεώνεται η Ελλάδα που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ απο την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί οι εταίροι δεν θέλουν σε καμμία περίπτωση να χάσουν μια χώρα “θύμα” που θα μπορούν με μια σχετική ευκολία να χρεώνουν τις δικές τους αμαρτίες.

Αν βγεί η Ελλάδα εκτός αυτού του συμπλέγματος θα πρέπει να βρούνε την αντικαταστάτρια χώρα και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί καμμία χώρα δεν θα δεχτεί να περάσει αυτά που περνάει εδώ και περίπου 6 χρόνια η Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε την οικονομική κρίση να σηκώσει μόνη της , ούτε το προσφυγικό.

Χρειάζεται βοήθεια οχι στα λόγια αλλά στην πράξη με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις.

Η Μέρκελ ας κάνει μια προσπάθεια να ρίξει το βλέμμα της λίγο πιο μακριά απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τις υποχρεώσεις της χώρας μας στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής γιατί σε λίγους μήνες αν δεν κάνουμε τίποτα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Οι αποφάσεις που θα προκύψουν  απο ,μια νέα \ Σύνοδο Κορυφής στο άμεσο μέλλον για το προσφυγικό θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και να τηρηθούν απο όλες τις χώρες αλλιώς δεν κάναμε τίποτα και δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα.

Δεν είναι δυνατόν κάποιες χώρες άλλα να συμφωνούν στη Σύνοδο και άλλα κάνουν την πράξη.

Είναι αυτό που λέει και ο λαός μας ο σοφός “ Άλλα μου λένε τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου “.

Και στην τελική αυτοί που διαφωνούν με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ας ξεκαθαρίσουν στους υπόλοιπους οτι θα λειτουργήσουν ανεξάρτητα με τις αποφάσεις και θα κάνουν αυτό που τελικά θέλουν.

Ο Τσίπρας πάντως είναι ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα του προχθεσινής Συνόδου αοφύ όπως υποστηρίζει απομονώθηκαν αυτοί που θέλανε να απομονώσουν την Ελλάδα αλλα το γεγονός οτι δεν πάρθηκαν αποφάσεις σημαίνει πρώτον οτι δεν αλλάζει τίποτα όσο αφορά το προσφυγικό και δεύτερο η αδυναμία λήψης αποφάσεων δείχνει διάσταση απόψεων και διαφωνίες που δεν είμαστε σίγουροι οτι θα ξεπεραστούν στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο Τσίπρας μπορεί να είναι ικανοποιημένος απο την εξέλιξη της Συνόδου αλλα δυστυχώς οι εντυπώσεις απο μόνες τους δεν φτάνουν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Χρειάζονται αποφάσεις οι οποίες μάλιστα θα εφαρμοστούν άμεσα.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό αποφασίστηκε και η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών που έρχονται για να προετοιμάσουν το έδαφος για συμφωνία στην καλύτερη μέσα στον μήνα Μάρτιο και στην χειρότερη Απρίλιο ή και Μάϊο.

Ο Ντάϊσεμπλουμ υποστηρίζει οτι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια απο την ελληνική πλευρά και πετάει και το τυράκι για την μείωση του χρέους που επίσης έρχεται και θα πρέπει στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα αυτό να είμαστε παρόντες αφού δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι παρόμοιο.

Εγώ βέβαια επιμένω οτι και στην καλύτερη των περιπτώσεων και με θετική αξιολόγηση η μείωση του χρέους θα συνοδεύεται απο ένα μίνι ΜΝΗΜΟΝΙΟ το οποίο και θα καταπιούμε ώς χάπι και χωρίς νερό αφού ο στόχος ο μεγάλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση αν θέλετε σε αυτή την λαίλαπα των φόρων είναι η μείωση του χρέους.

Δεν έχει μείνει κάτι άλλο για να διεκδικήσει η κυβέρνηση του Τσίπρα που δίνει τα ρέστα της προκειμένου να φτάσουμε στην μείωση του χρέους.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να ζούμε τις πρώτες στιγμές της Άνοιξης του 2016 που όπως φαίνεται δεν θα είναι και αυτό σωτήριο έτος αφού και το 2016 θα φάμε το σκατό με τον κουβά.

Η ανάκαμψη σίγουρα δεν θα έρθει με το ΠΑΣΧΑ όπως θέλει να πιστεύει ο Τσίπρας που έχει τους δικούς του λόγους να είναι αισιόδοξος.

Την ίδια αισιοδοξία προσπαθούσε να μεταδώσει και ο Σαμαράς όταν ήταν στο Μαξίμου αλλα τον έφαγε ο μαρμάγκαλος.

Λέτε την ίδια τύχη να έχει και ο Αλέξης ;

Αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης