• 19 Μαΐου 2024,

Δεν χωρά ο ΕΟΠΥΥ, το αρχείο στο διάδρομο

 Δεν χωρά ο ΕΟΠΥΥ, το αρχείο στο διάδρομο

Τους τελευταίους μήνες σχεδόν από την ενοποίησή του με πολλά άλλα ασφαλιστικά ταμεία ο ΕΟΠΥΥ στην Καβαλα εδρεύει και λειτουργεί στο 2ο όροφο του διοικητηρίου, σε έναν χώρο που φαίνεται ότι πλέον δεν είναι αρκετός. Είναι χαρακτηριστικό το τι συμβαίνει. Το αρχείο του ΕΟΠΥΥ Καβάλας στιβιάζεται στο διάδρομο έξω από τα γραφεία του ταμείου. Τα χαρτοκιβώτια και οι σακούλες με τα έγγραφα αυξάνονται και πληθαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Οι εικόνες είναι αυτές που φωτογραφίσαμε σε πρόσφατη επίσκεψή μας. Είναι τόσο μεγάλη η γραφειοκρατία που ο ΕΟΠΥΥ Καβάλας αναζητά αποθηκευτικό χώρο προκειμένου η κατάσταση στο 2ο όροφο στο διάδρομο αλλά και στα γραφεία που χρησιμοποιεί να αποσυμφορηθεί. Ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί ένα σωρό ασφαλισμένους οι οποίοι για τις δαπάνες τους πρέπει να επισκεφθούν το γραφείο στην Καβάλα και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι φάκελοι για κάθε δαπάνη είναι πολλοί με αποτέλεσμα το χαρτί να περισσεύει μέσα και έξω από τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται λύση, ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Καβάλας που στην πραγματικότητα φιλοξενεί σε γραφεία του 2ου ορόφου τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης