Δηλώσεις και κτηματολογικό γραφείο Ελευθερούπολης

 Δηλώσεις και κτηματολογικό γραφείο Ελευθερούπολης

Στην Ελευθερούπολη λειτουργεί κανονικά με μεγάλη προσέλευση κόσμου το γραφείο όπου γίνονται δεκτές οι δηλώσεις για το κτηματολόγιο.

Το γραφείο είναι στελεχωμένο με το απαραίτητο ικανό επιστημονικό προσωπικό. Εντός των προσεχών ημερών θα μάθουμε πως ακριβώς θα λειτουργήσει αντίστοιχο γραφείο κτηματογράφησης και στη Χρυσούπολη. Ενώ το Μάιο για την προβολή της όλης διαδικασίας προετοιμάζεται ακόμη και  ημερίδα.

Για τη λειτουργία του γραφείου Κτηματογράφησης στην Ελευθερούπολη μας μίλησε η επικεφαλής του Δήμητρα Γκράνα, που είπε τα εξής: «Ήδη από τις 14 Απριλίου ξεκίνησε η κτηματογράφηση για το υπόλοιπο του Νομού Καβάλας. Έρχονται οι πολίτες προκειμένου να προμηθευτούν έντυπα από εμάς για τις δηλώσεις και παίρνουν οδηγίες σχετικά με το πώς θα γίνει η συμπλήρωση τους και ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουνε στο γραφείο για την καταχώρηση της δήλωση».

ΕΡ: Ο κόσμος έρχεται, υπάρχει ροή;

ΑΠ: «Βεβαίως, υπάρχει μεγάλη ροή κόσμου καθημερινά και φεύγει ευχαριστημένος».

ΕΡ: Να πούμε ότι μετά ξανάρχεται αφού ενημερωθεί για να φέρει τη δήλωση;

ΑΠ: «Ναι. Στο πρώτο στάδιο γίνεται η ενημέρωση, παίρνουνε τα απαραίτητα έντυπα, ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν και στην πορεία έρχονται προκειμένου να γίνει η καταχώρηση της δήλωσης».

ΕΡ: Γίνεται ενημέρωση και στις παλιές κοινότητες, πόρτα – πόρτα που λένε;

ΑΠ: «Βεβαίως γιατί από τη Δευτέρα ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτών στις παλιές κοινότητες, όπου έγινε μια πρώτη συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και ενημερώθηκαν, έγινε κάποιο πρόγραμμα, για το πότε θα βρισκόμαστε στα κοινοτικά καταστήματα του κάθε χωριού, προκειμένου να ενημερώνουμε τους πολίτες, να δίνουμε έντυπα και να παρέχουμε οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων».

ΕΡ: Γραφείο ίδιο με αυτό που λειτουργεί στην Ελευθερούπολη, υπάρχει στην Καβάλα και σύντομα θα υπάρξει και στη Χρυσούπολη;

ΑΠ: «Βεβαίως. Όσον αφορά για το γραφείο κτηματογράφησης της Χρυσούπολης, έγινε διαγωνισμός για την ανάθεση του χώρου κι αναμένεται η λειτουργία εντός Μαΐου».

ΕΡ: Θα γίνει κάποια ημερίδα;

ΑΠ: «Ναι κι εκεί αναμένεται να γίνει ημερίδα μέσα στο Μάιο».

ΕΡ: Βλέπουμε ότι όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Έτσι απλά είναι τα πράγματα και εύκολα;

ΑΠ: «Είναι απλά, είναι εξειδικευμένο το προσωπικό, απαρτίζεται από τοπογράφους μηχανικούς, δικηγόρους. Είναι όλοι εδώ προκειμένου να εξυπηρετήσουνε τους πολίτες. Να τους βοηθήσουμε στην συμπλήρωση των εντύπων…»

 

Διαβάστε επίσης