• 4 Μαΐου 2024,

Διάλυση σωματείου λόγω κρίσης!

 Διάλυση σωματείου λόγω κρίσης!

Σωματείο της Καβάλας που υφίσταται από το 1984 δηλώνει διάλυση λόγω της κρίσης! Η επιστολή προς το Πρωτοδικείο και το ΕΥΚ είναι η ακόλουθη:

Με την υπ’ αριθ. 52 (στις 15 Μαρτίου 1984) απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας , εγκρίθηκε το καταστατικό του εναγόμενου σωματείου με την επωνυμία: «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ»  και εγγράφηκε στο τηρούμενο δημόσιο βιβλίο του Πρωτοδικείου.

Το ως άνω Σωματείο από τις τελευταίες αρχαιρεσίες (10/2/2011) μέχρι σήμερα, ήτοι για χρονικό διάστημα πλέον των  δύο(2)ετών δεν έχει καμία δραστηριότητα εξ αιτίας της κρίσεως  στο  κλάδο  του ξύλου καθώς και της οικονομικής καταστάσεως .Των αλλαγών στις εργασιακές  σχέσεις , της αδιαφορίας και αδράνειας των μελών.

Τα περισσότερα μέλη έχουν προβεί σε ατομικές ή εργοστασιακές συμβάσεις με τους εργοδότες τους και έχουν αποχωρήσει από την δύναμη του Σωματείου. Ο λόγος είναι ότι  η ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)  που υπογράφει η Ομοσπονδία του Σωματείου μας δεν τους εκφράζει  πλέον. Για τον λόγο αυτό  δεν είναι δυνατή η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης. Λόγω της αδράνειας ,αδιαφορίας  και μειώσεως των μελών του Σωματείου ,ελλείψεως πόρων, η Διοίκηση του Σωματείου που η θητεία της λήγει στις 10/2/2013 δεν μπορεί να προβεί σε εκλογικές διαδικασίες.

Επειδή υπό αυτά τα δεδομένα είναι προδήλως ανέφικτη η εξυπηρέτηση των σκοπών του Σωματείου και δεν προβλέπεται ότι η κατάσταση αυτή να μεταβληθεί στο μέλλον.

Επειδή οι αιτούντες ως  διοίκηση του Σωματείου έχουμε έννομο  καθήκον αφού δεν μπορούμε  να προβούμε  στην διεξαγωγή των εκλογικών  διαδικασιών (Εφορευτικής Επιτροπής – Διοικήσεως) προτείνουν  την διάλυση του ως άνω Σωματείου.

Επίσης υπογράφουμε και  εξουσιοδοτούμε τον Πρόεδρο του Σωματείου μας:       Κωστικιάδη Δημήτριο του Ιωάννη για την υποβολή της παρούσης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

Να γίνει δεκτή η αίτησή μας. Να διαλυθεί με απόφαση  το Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ».

Να διαταχτεί η διαγραφή του απ’ το σχετικό βιβλίο του Πρωτοδικείου.

Επίσης ζητούμε όλα τα βιβλία και στοιχεία του Σωματείου μας να περιέλθουν στην κατοχή και φύλαξη του ΕΥΚ Καβάλας ή στο Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας καθώς η ειδικότητες του κλάδου μας , ανήκουν στα συναφή επαγγέλματα της οικοδομής. Απώτερος σκοπός μας να γίνει αξιοποίηση τους  και να εντάξουν τα λιγοστά μέλη στην δύναμη του σωματείου τους .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΩΣΤΙΚΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε επίσης